Nieuws

Contracten Fysiotherapie 2024 Locatie Tilburg / Openingstijden secretariaat Tilburg/Kaatsheuvel

* Wijzigingen contracten fysiotherapie 2024 Locatie Tilburg
U vindt hier de zorgverzekeraars in 2024 voor onze locatie in Tilburg die gecontracteerd en niet-gecontracteerd zijn. Contracten Fysiotherapie 2024 Locatie Tilburg

* Openingstijden secretariaat Tilburg/Kaatsheuvel

Het secretariaat is deze week in verband met vakantie geopend op de volgende tijden:

Maandag 10:00-11:00/16:00-17:00
Dinsdag 08:30-12:30 / 13:30-17:00
Woensdag 10:00-11:00/16:00-17:00
Donderdag 08:30-12:30 / 13:30-17:00
Vrijdag 12:00-17:00

Buiten bovenstaande tijden kunt u ons per mail bereiken op secretariaat@sensgezondheidszorg.nl, u kunt
een voicemail bericht achterlaten of een WhatsApp-bericht sturen naar: 013 -5 427 431. Tijdens kantooruren ontvangt u dan voor het einde van de dag een reactie.

Secretariaat Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Wijzigingen contracten fysiotherapie 2024 Locatie Tilburg

Op deze pagina vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars waarmee Sens Gezondheidszorg® Tilburg een contract heeft voor fysiotherapeutische zorg in 2024. Hieronder vallen ook de volgende specialisaties uit de fysiotherapie: manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en kinderfysiotherapie. Wij werken met onze praktijk al jaren erg hard aan het leveren van goede zorg. Wij stellen hier…

› Lees meer

Vacature manuele therapie Tilburg

Vacature Manuele therapie (i.o.) Ben jij die enthousiaste, door passie gedreven manueel therapeut(e) (i.o.) die graag in het gezellige Tilburg wil komen samenwerken met ons? Lees dan even verder. Wij zijn namelijk op zoek naar een collega die graag hands-on werkt en open staat om samen te werken, te overleggen, samen te oefenen en van…

› Lees meer

Leefstijlcoaching

Sinds kort kunt u bij Sens Gezondheidszorg terecht voor een nieuwe behandelvorm: Leefstijlcoaching. Leefstijlcoaching is het duurzaam gezonder maken van je leefstijl. De hoofdonderwerpen zijn voeding, beweging en slaap en gaat ook over andere gebieden in het dagelijks leven. Deze behandelvorm wordt verzorgd door Eveline Bosselaar. Geïnteresseerd? U leest hier meer over op onze website…

› Lees meer

Afscheid Cora Wiersma

Na vele jaren bij Sens Gezondheidszorg® in Tilburg te hebben gewerkt en na meer dan 40 jaar in het vak te hebben gezeten, gaat psychosomatisch fysiotherapeut Cora Wiersma per 1 juli met pensioen. Ze heeft ons team verrijkt met haar kennis, kunde en passie voor het vak.

Haar behandelingen zullen worden overgenomen door haar collega’s van het Team Psychosomatiek bij Sens Gezondheidszorg® Tilburg:

› Lees meer

Contractering fysiotherapie 2023

* Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder valt ook AZVZ.
Daarnaast heeft Tilburg ook besloten om geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.
Lees hierover meer

* Het secretariaat is deze week geopend op de volgende tijden:

Maandag 08:30-17.00
Dinsdag 08:30-17:00
Woensdag 08:30-17:00
Donderdag 08:30-17:00
Vrijdag 08:30-17:00

Buiten bovenstaande tijden kunt u ons per mail bereiken op secretariaat@sensgezondheidszorg.nl, u kunt
een voicemail bericht achterlaten of een WhatsApp-bericht sturen naar: 013 -5 427 431. Tijdens kantooruren ontvangt u dan voor het einde van de dag een reactie.

Secretariaat Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Wijzigingen Zorgverzekering 2023

Beste cliënt,
In deze periode voor het einde van het jaar worden de voorwaarden van de zorgverzekeraars voor 2023 bekend gemaakt.

Let op: u kunt tot 1 januari 2023 overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

› Lees meer

Aanvullende zorgpolissen 2023

De aanvullende zorgpolissen voor 2023 zijn inmiddels bekend. Neemt u de tijd om de polissen goed te bestuderen, zodat u voor het komende jaar optimaal verzekerd bent.

Informatie per behandelvorm

Hieronder vindt u per behandelvorm de vergoedingen en tarieven van de aanvullende polissen per zorgverzekeraar. Verder vindt u op deze pagina’s meer informatie over de desbetreffende therapieën en voorwaarden.

› Lees meer

Corona-informatie

Sens Gezondheidszorg® is geopend voor alle behandelvormen.

In verband met het Corona-virus is onze praktijkvoering aangepast volgens de regels van de overheid aangaande hygiëne. U kunt dus zonder zorgen naar onze praktijk komen.

Een van deze regels is dat we aan de hand van onderstaande vragen bepalen of u wel of niet naar de praktijk mag komen. Indien één of meerdere van deze vragen met ‘ja’ beantwoord kunnen worden, dan mag u niet naar de praktijk komen:

– Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
– Heeft u de afgelopen 24 uur COVID-19 (bovenstaande symptomen) gehad?
– Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen corona vastgesteld?
– Heeft u het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit binnen de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
– Bent u de afgelopen twee weken in een risicogebied geweest (oranje/rood)?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact met ons op.

We zullen met zijn allen ons uiterste best doen om u in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Veel gezondheid gewenst!

Alle collega’s van team Sens Gezondheidszorg®

* VACATURE KINDERFYSIOTHERAPEUT i.o. Voor meer informatie klik hier.

› Lees meer

VACATURE: Kinderfysiotherapeut (i.o.)

Voor een zwangerschapswaarneming zijn wij op zoek naar een enthousiaste kinderfysiotherapeut (i.o.) per 29 november 2021. Het gaat om een periode van 4 maanden voor 8-12h per week voor onze praktijk in Loon op Zand. Je zult werkzaam zijn in een praktijk met 5 collega’s, waarvan 2 andere kinderfysiotherapeuten. Bij een wederzijdse positieve ervaring is…

› Lees meer

Corona update 03-02-2021

Vanwege de nieuwe maatregelen van het kabinet kunnen de behandelingen voor osteopathie en craniosacraaltherapie helaas tijdelijk niet doorgaan tot en met 2 maart 2021. Voor vragen en advies over osteopathie en craniosacraaltherapie kunt u uiteraard wel bij ons terecht!

Voor behandelingen fysiotherapie en manuele therapie is de praktijk wel gewoon geopend.

Zorgpolissen 2021
De aanvullende zorgpolissen voor 2021 zijn inmiddels bekend. Neemt u de tijd om de polissen goed te bestuderen, zodat u voor het komende jaar optimaal verzekerd bent.

Informatie per behandelvorm

Hieronder vindt u per behandelvorm de vergoedingen en tarieven van de aanvullende polissen per zorgverzekeraar. Verder vindt u op deze pagina’s meer informatie over de desbetreffende therapieën en voorwaarden.

Corona-informatie

Alle corona-informatie omtrent het bezoek aan onze praktijk en het maken van afspraken vindt u hier.

› Lees meer

Aanvullende Zorgverzekeringen Osteopathie 2021

De aanvullende zorgpolissen en vergoedingen voor osteopathie in 2021 zijn inmiddels bekend. Neem de tijd om de polissen goed te bestuderen, zodat u voor het komende jaar optimaal verzekerd bent. Een overzicht van alle zorgverzekeraars met de vergoedingen, premies en voorwaarden vindt u hier: Aanvullende zorgverzekering 2021  

› Lees meer

Coronavirus – update 1 mei 2020

Gelukkig kunnen wij u mededelen dat wij sinds vanmiddag (01 mei) 12.00 uur onze praktijk weer verder mogen gaan openstellen. Op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM heeft onze beroepsgroep bepaald, dat we weer fysiotherapeutisch mogen gaan behandelen. Daarbij zal in eerste instantie zorg geleverd worden voor cliënten die noodzakelijk is.

Binnen onze praktijk maken wij gebruik van een stappenplan waarmee we bepalen of u voldoende geholpen kunt worden met zorg op afstand (telefoon- of beeldbellen) of dat een behandeling op de praktijk dient plaats te vinden.

Onze praktijkvoering is aangepast volgens de regels van de overheid aangaande ‘Social distancing’ en hygiëne. U kunt dus zonder zorgen naar onze praktijk komen.

Tevens zullen wij gebruik maken van een zogenaamd triage, op basis waarvan wordt bepaald of u wel of niet naar de praktijk mag komen. Indien één of meerdere van deze vragen met ‘ja’ beantwoord kunnen worden, dan mag u niet naar de praktijk mag komen:

– Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
– Heeft u de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad?
– Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Helaas is er tot en met 19 mei vooralsnog geen openstelling voor de behandelvormen osteopathie en craniosacraal therapie. Zo gauw wij hier meer duidelijkheid over hebben, zullen wij dit hier vermelden en/of contact met u opnemen (als u reeds onder behandeling bent).

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neemt u dan contact met ons op.

We zullen met zijn allen onze uiterste best doen om u in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Veel gezondheid gewenst!

Alle collega’s van team Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Coronavirus – update 30 april

Beste cliënt,

Zoals u wellicht heeft vernomen in de persconferentie van 21-4 heeft het kabinet de maatregelen rondom het Corona-virus verlengd.

Concreet betekent dit dat we tot en met 19 mei de volgende behandelingen kunnen aanbieden:

– E-consulten per telefoon of beeldbellen.

– Behandelingen manuele therapie en fysiotherapie: in uitzonderlijke situaties kan bepaald worden dat een behandeling manuele therapie of fysiotherapie op de praktijk of aan huis noodzakelijk is en kan onder strikte voorwaarden en met hygiënische voorzorgsmaatregelen behandeld worden.

– Behandelingen osteopathie en craniosacraaltherapie zijn op dit moment vanwege de regeringsmaatregelen helaas niet mogelijk.

Hebt u een afspraak staan, dan zult u spoedig bericht van uw therapeut krijgen om te bekijken hoe we u op een passende manier in deze tijd kunnen begeleiden.

Wilt u graag informatie of advies, dan staan we graag voor u klaar.

We zullen met zijn allen onze uiterste best doen om u in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Veel gezondheid gewenst!

Alle collega’s van team Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Coronavirus – update 31 maart

Beste cliënt,

Zoals u wellicht heeft vernomen in de persconferentie van het kabinet zijn de maatregelen rondom het Corona-virus verlengd.

Concreet betekent dit dat we u tot 28 april alleen e-consulten kunnen aanbieden per telefoon of beeldbellen. In uitzonderlijke gevallen kan door de huisarts bepaald worden dat een behandeling op de praktijk of aan huis noodzakelijk is en kan alleen onder strikte voorwaarden behandeld worden.

Hebt u een afspraak staan, dan zult u spoedig bericht van uw therapeut krijgen om te bekijken hoe we u op een passende manier in deze tijd kunnen begeleiden.

Wilt u graag informatie of advies, dan staan we graag voor u klaar.

We zullen met zijn allen onze uiterste best doen om u in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Veel gezondheid gewenst!

Alle collega’s van team Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Coronavirus – update 15 maart

Beste cliënt,

Vooralsnog blijft de praktijk geopend en gaan de behandelingen bij Sens Gezondheidszorg® door. 

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt vanwege het Corona virus. Daarom willen wij u informeren over onze voorzorgsmaatregelen. 

Daarbij vragen wij aandacht voor het volgende:

› Lees meer

Coronavirus

In navolging van de adviezen van het RIVM nemen we de volgende maatregelen om besmetting met het Coronavirus tegen te gaan:

Het verscherpte hygiëneprotocol wordt door alle medewerkers van Sens Gezondheidszorg opgevolgd. Verder verwelkomen we u met een glimlach in plaats van met een hand

Cliënten met koorts in combinatie met griepverschijnselen worden niet behandeld.

Mocht u last hebben van koorts in combinatie met griepverschijnselen, dan verzoeken we u om thuis te blijven, de afspraak met uw therapeut te annuleren en contact met uw huisarts op te nemen.

Bij vragen en/of twijfel, neemt u dan telefonisch contact met ons op of per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Medewerkers van Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Osteopathie in Hilvarenbeek

Nieuw in Hilvarenbeek: Osteopathie Sens Gezondheidszorg breidt het aantal locaties uit waar u terecht kunt voor Osteopathie! Osteopathie wordt bij Sens Gezondheidszorg al meer dan 11 jaar aangeboden in Tilburg, Kaatsheuvel, Goirle en Loon op Zand. Vanaf nu kunt u voortaan ook in Hilvarenbeek terecht voor osteopathie bij Maarten van den Broek bij Sens Gezondheidszorg…

› Lees meer

Zorgverzekeringen 2020

De zorgpolissen voor 2020 zijn inmiddels bekend.

Informatie per behandelvorm

Hieronder vindt u relevante informatie per behandelvorm alsmede alles over de voorwaarden, tarieven en vergoedingen:

Craniosacraal therapie

Fysiotherapie

Manuele therapie

Osteopathie

Neemt u de tijd om de polissen goed te bestuderen, zodat u voor het komende jaar optimaal verzekerd bent.

› Lees meer

NIEUW: Voedings- en beweegcoaching

Sinds kort kunt u op de woensdagavonden bij Sens Gezondheidszorg terecht voor voedings- en beweegcoaching bij gewichtsconsulent Teddie van der Steenhoven-Thur.
Advies op maat voor volwassenen.
Klik hier voor meer informatie.

› Lees meer

NEDERLAND POSITIEF OVER OSTEOPATHIE

ONDERZOEK CBS: NEDERLAND POSITIEF OVER OSTEOPATHIE Utrecht, 21 juni 2019 Bijna een kwart van de volwassen Nederlanders hecht even veel waarde aan de complementaire als de reguliere zorg. Meest bezochte specialismen in deze complementaire zorg zijn de osteopaat, chiropractor en acupuncturist, zo valt in een artikel deze week van de Volkskrant te lezen, dat put…

› Lees meer

BIG-registratie van uw fysiotherapeut weten?

Door een wijziging in de wet BIG zijn alle fysiotherapeuten en aanverwante specialisaties per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een fysiotherapeut in het BIG-register staat ingeschreven.

Via het BIG-register kunt u een registratie van onze fysiotherapeuten opzoeken aan de hand van het nummer of bepaalde kenmerken.
Op de profielpagina’s van onze fysiotherapeuten staan deze BIG-nummers vermeld. Zodat u er zeker van kunt zijn dat u in goede handen bent.

Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Nieuw: Echografie in Hilvarenbeek en Loon op Zand

Sinds kort kunt u bij Sens Gezondheidszorg® Hilvarenbeek en Loon op Zand ook terecht voor een onderzoek middels echografie. Meer weten? Op onze pagina Echografie vindt u meer informatie over het echografisch onderzoek en bij welke klachten u hiervoor in aanmerking komt.

› Lees meer

Osteopathie in Loon op Zand

Nieuw in Loon op Zand: Osteopathie, uitgevoerd door Jori Vromans. Sinds 10 jaar wordt bij Sens Gezondheidszorg osteopathie aangeboden als een van de kerndisciplines. Vanaf januari breidt het aantal locaties uit waar u voor osteopathie terecht kunt. Tot 2019 was osteopathie bij Sens Gezondheidszorg beschikbaar in Tilburg, Goirle, Breda en Kaatsheuvel. Vanaf januari kunt u…

› Lees meer

Zorgverzekeringen 2019

De premies van de zorgverzekeringen voor 2019 zijn inmiddels bekend.

Ieder jaar heeft de Consumentenbond weer alle zorgverzekeringen voor u op een rijtje gezet Zorgvergelijker Consumentenbond. Daarnaast kunt u gebruik maken van Zorgverzekeringwijzer.nl. Dit is tevens een onafhankelijke vergelijkingssite.

Per behandelvorm hebben we ze voor u op een rijtje gezet:

Als u op zoek bent naar zorgverzekeraars die een pakket hebben met onbeperkt fysiotherapie, klikt u dan op de volgende link: onbeperkt fysiotherapie

Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Aanbevolen zorgpolissen voor 2019

Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF. Polissen Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u…

› Lees meer

Gewijzigde openingstijden secretariaat woensdag 20 november

Woensdag 20 november is het secretariaat telefonisch bereikbaar van 08:30-12.00u.

De praktijk is gedurende deze periode gewoon geopend!

Buiten bovenstaande tijden kunt u ons per mail bereiken op secretariaat@sensgezondheidszorg.nl of kunt u een voicemail bericht achterlaten. Tijdens kantooruren ontvangt u dan voor het einde van de dag nog een reactie.

Secretariaat Sens Gezondheidszorg®

› Lees meer

Vergoedingen Osteopathie 2019

Osteopathie valt bij de meeste zorgverzekeraars onder alternatieve geneeswijzen. Bij sommige verzekeraars onder ‘beweegzorg’ of ‘alternatieve beweegzorg’. De vergoedingen voor osteopathie lopen erg uiteen. De meeste zorgverzekeraars rekenen een beperkte maximale vergoeding per dag, waardoor u alsnog een gedeelte van de behandeling zelf dient te betalen. U betaalt GEEN EIGEN RISICO. Voor een osteopathische behandeling…

› Lees meer

Migraine en Osteopathie

Migraine komt veel voor en kan van grote invloed zijn op iemands leven. In hoeverre kan osteopathie migraine verlichten of genezen? Drie specialisten geven hun mening en een patiënt vertelt over haar ervaringen.
Migraine en Osteopathie

› Lees meer

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Wat verandert er door…

› Lees meer
Pagination