Monique Overdijk

Psychosomatisch fysiotherapeut

Mijn naam is Monique Overdijk en werk als Psychosomatisch Fysiotherapeute bij Sens Gezondheidszorg. Ik behandel stress gerelateerde klachten en aanhoudende lichamelijke klachten (ALK). Bij stress gerelateerde klachten kun je bijvoorbeeld denken aan hyperventilatie, nek-schouder en hoofdpijnklachten, overspanning of burn-out. Bij aanhoudende lichamelijke klachten kun je denken aan bijvoorbeeld chronisch pijn of klachten waar geen duidelijke oorzaak voor gevonden kan worden na medisch onderzoek.

De psychosomatische klachten die ik behandel is het stress systeem in het lichaam actief. Zowel fysieke, psychologische als sociale (werk/thuis) kunnen daar invloed op hebben. Ook persoonskenmerken spelen een rol. Een uitgebreid psychosomatisch onderzoek is nodig om deze factoren in kaart te brengen. Afhankelijk van jouw hulpvraag en de uitkomsten van het onderzoek kan een behandelplan met doelen worden gemaakt. In samenspraak zal de behandeling worden gestart waarbij een actieve inzet van jou wordt gevraagd.

Wat je in de behandeling kan verwachten zijn adem- en ontspanningstherapie. Verder veelal een combinatie van lichaamsgerichte therapie, haptische behandeling, mindfulness en gesprekken. Tijdens de behandeling doe je ervaringen op en krijg je handvatten om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Als ervaren therapeut kun je mijn handelswijze kenmerken als betrokken, eerlijk en vriendelijk. Graag geef ik praktische adviezen.

Wellicht kan ik ook iets voor jou betekenen. Ik werk voor Sens Gezondheidszorg op dinsdag en donderdag.