Contractering fysiotherapie 2023

Contractering fysiotherapie 2023

Beste cliënt,

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder valt ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen. Bovendien ligt de verantwoordelijkheid van de bewaking van de kwaliteit bij onze beroepsgroep en niet bij de zorgverzekeraar.

Daarnaast zijn de tarieven die ze bieden te laag. Om de behandelingen wel kostendekkend te maken zouden we uw behandeltijd nog verder moeten inkorten en dat gaat ook ten koste van de kwaliteit.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent. Als u een aanvullend pakket heeft wordt dan gemiddeld 75% van het praktijktarief vergoed. Afhankelijk van welk pakket u heeft kan deze vergoeding variëren van 6 tot 20 behandelingen per jaar.

 

Mocht u vragen hierover hebben, dan adviseren we u graag.

 

Team Sens Gezondheidszorg®

Bron: https://www.zorgwijzer.nl/faq/welke-zorgverzekeraars-zijn-er
Terug