BIG-registratie van uw fysiotherapeut weten?

Door een wijziging in de wet BIG zijn alle fysiotherapeuten  per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker te controleren of een fysiotherapeut in het BIG-register staat ingeschreven.

Via het BIG-register kan iedereen controleren of een fysiotherapeut bevoegd is om zijn/haar beroep uit te oefenen. Een belangrijk middel dat bijdraagt aan de transparantie en veiligheid van de Nederlandse gezondheidszorg. Het komt echter regelmatig voor dat een fysiotherapeut moeilijk op naam is terug te vinden. Dit komt bijvoorbeeld voor bij veel overeenkomende achternamen en/of voorletters al dan niet binnen hetzelfde beroep of bij het gebruik van de achternaam van de partner of van een roepnaam. Het BIG-nummer levert altijd direct de juiste uitkomst op.

In het BIG-register kunt u een registratie van onze fysiotherapeuten opzoeken aan de hand van het nummer of bepaalde kenmerken. Op de profielpagina’s van onze fysiotherapeuten staan deze BIG-nummers vermeld. Zo kunt u er zeker van zijn dat u in goede handen bent.

Sens Gezondheidszorg®

Terug