Aanbevolen zorgpolissen voor 2019

Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF.

Polissen

Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.

Onderstaande polissen voor dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex, vrije keuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek door de fysiotherapeut.

U ziet naturapolissen en restitutiepolissen. We selecteerden de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie.

Criteria vergelijking zorgpolissen

  • Wij vergeleken de beschikbare (aanvullende) zorgpolissen voor 2019 via het onafhankelijke www.zorgverzekeringwijzer.nl. Bij de selecties is uitgegaan van “man, 45 jaar, single” en de selectiecriteria;
  • keuzevrijheid
  • geen medische selectie
  • geen toepassing van behandelindex of -gemiddelde
  • geen toepassing van verplicht klanttevredenheidsonderzoek door fysiotherapeut

Pas op voor de behandelindex!

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of een behandelgemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde van de betreffende zorgverzekeraar. Door deze behandelindex worden fysiotherapeuten er op afgerekend als ze boven ‘het landelijk gemiddeld aantal behandelingen’ uitkomen dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Fysiotherapeuten die meer behandelen kúnnen hierop afgerekend worden en dat kan voor een praktijk verstrekkende gevolgen hebben, tot het uitsluiten van een contract aan toe.

Tegen deze behandelindex wordt momenteel sterk geageerd door fysiotherapeuten. Hopelijk heeft dit spoedig effect en kunnen we volgend jaar meer zorgpolissen aanbevelen die geen behandelindex hanteren.
Bij de analyse van de aanvullende verzekeringen voor 2019 hebben we alle zorgverzekeraars die de behandelindex of -gemiddelde hanteren uitgesloten. Bij de zorgpolissen die wij u aanbevelen voor 2019 is dus géén sprake van het toepassen van de behandelindex.

Meer informatie

Wij adviseren u ook zelf een vergelijking te maken. Onder de overige kopjes op deze pagina ‘Goed Verzekerd’ vindt u meer tips en informatie over het afsluiten van een (aanvullende) zorgverzekering voor 2019. U kunt uw fysiotherapeut ook benaderen als u nog vragen heeft.

Bron: zorgverzekeringwijzer.nl

Terug