Klachten

Wanneer fysiotherapie

Er zijn vele klachten die in aanmerking komen voor een behandeling fysiotherapie. Wanneer fysiotherapie een uitkomst kan bieden staat beschreven in onderstaande opsomming van klachten. Dit is echter slechts een deel van de klachten die een fysiotherapeut kan behandelen. Mocht uw klacht/aandoening/ziekte er niet bij staan, dan kunt u altijd informeren of het voor u zinvol is een afspraak te maken.

Fysiotherapie bij volwassenen

  • Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, pijn tussen de schouderbladen, pijn aan schouders, knieën of andere gewrichten, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, spierontstekingen, rib- of borstkasklachten, gewrichtsontstekingen, migraine, kaakklachten, keelklachten, slikproblemen, misselijkheid, duizeligheid, zwangerschapsklachten (voor-, tijdens-, na de zwangerschap), bekkeninstabiliteit, whiplash, enz.

Fysiotherapie bij kinderen

  • hoofdpijn, nekpijn, pijn in de armen of benen, motorische problemen, pijn in rug, enz.

Fysiotherapie bij (top-)sporters

  • Alle acute- en chronische sportblessures aan spieren en gewrichten zoals: arthrose, spierontsteking, peesontsteking, gewrichtsontsteking (arthritis), slijmbeursontsteking, verzwikkingen/verstuikingen, (terugkerende) spierscheuringen, stijfheid, luxatie, hyper-/ hypomobiliteit, tintelingen/uitstralende pijn, enz.

Oorzaak van de klacht

De oorzaak van de klacht is vaak gelegen in de spieren of in de gewrichten. Het kan zijn dat er een verhoogde spierspanning aanwezig is, of dat er een gewricht niet goed beweegt. Dit kan leiden tot irritatie en pijn van verschillende structuren in het lichaam, zoals spieren, pezen, gewrichten en botten. De oorzaak hiervan kan gelegen zijn in het minder goed gebruiken van het lichaam tijdens bepaalde houdingen en bewegingen op het werk, thuis of tijdens het sporten. Ook kan het zijn dat psychosociale belastbaarheid verminderd is. De fysiotherapeuten bij Sens Gezondheidszorg zullen niet alleen lokaal het lichaam onderzoeken en behandelen, maar zullen rekening houden met de totale verbondenheid van het lichaam met daarbij de geestelijk invloed hierop.

_______________________________________

Fysiotherapie bij Sens Gezondheidszorg te Tilburg, Breda, Loon op Zand en Hilvarenbeek.

Mocht u vragen hebben over specifieke klachten of een afspraak willen maken, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier, telefonisch of per fysio@sensgezondheidszorg.nl. Ga naar de pagina fysiotherapie en klik op de gewenste locatie voor de juiste contactgegevens.