Verwijzing / Vergoeding / Tarieven

Verwijzing / vergoeding / tarieven

Op deze pagina vindt u informatie over verwijzing fysiotherapie, vergoeding fysiotherapie en de tarieven.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling fysiotherapie. Enkel wanneer het fysiotherapie aan huis betreft, dient u een verwijzing van de huisarts, kinderarts, of specialist te hebben. Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor  DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

VERGOEDING

  • Sens Gezondheidszorg®  heeft contracten met alle zorgverzekeraars en voldoen aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.
  • De vergoeding van een behandeling fysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen fysiotherapie niet van uw eigen risico af  (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw fysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

VERGOEDINGEN

Met behulp van de zorgwijzer kunt u per zorgverzekeraar het aantal vergoede behandelingen per polis inzien voor fysiotherapie.
Klik op de volgende link voor de vergoedingen per zorgverzekeraar:

Vergoedingen fysiotherapie

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling fysiotherapie volledig aan u doorberekend (Bron: www.zorgwijzer.nl).

 

 

Het tarief voor een behandeling fysiotherapie:

Fysiotherapie (consult of behandeling)                                         25-30 min.                                           € 39,00

 

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u onder de volgende link:

Tarieven

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur voor de gereserveerde tijd telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt deze tijd, niet aan u in rekening gebracht.