Verwijzing / Vergoeding / Tarieven

Verwijzing / vergoeding / tarieven

Op deze pagina vindt u informatie over verwijzing fysiotherapie, vergoeding fysiotherapie en de tarieven.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling fysiotherapie. Enkel wanneer het fysiotherapie aan huis betreft, dient u een verwijzing van de huisarts, kinderarts, of specialist te hebben. Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor  DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

VERGOEDING

  • Sens Gezondheidszorg®  heeft contracten met alle zorgverzekeraars en voldoen aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.
  • De vergoeding van een behandeling fysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen fysiotherapie niet van uw eigen risico af  (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw fysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

VERGOEDINGEN 2020

Met behulp van de zorgwijzer kunt u per zorgverzekeraar het aantal vergoede behandelingen per polis inzien voor fysiotherapie.
Klik op de volgende link voor de vergoedingen 2020 per zorgverzekeraar:

Vergoedingen fysiotherapie 2020

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling fysiotherapie volledig aan u doorberekend (Bron: www.zorgwijzer.nl).

 

 

Het tarief voor een behandeling fysiotherapie 2020:

Fysiotherapie (consult of behandeling)                                         25-30 min.                                           € 38,00

 

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u onder de volgende link:

Tarievenlijst

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur voor de gereserveerde tijd telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt deze tijd, niet aan u in rekening gebracht.