Behandeling

De behandeling fysiotherapie

Behandeling fysiotherapie
Behandeling fysiotherapie

De behandeling fysiotherapie is er op gericht de oorzaak van de pijnklachten of klachten aan het bewegingsapparaat op te lossen. Na het onderzoek fysiotherapie zal duidelijk gemaakt worden wat de oorzaak is van de klachten en wat de fysiotherapeut hier aan kan doen. De behandeling fysiotherapie zal bestaan uit behandeltechnieken op het lichaam met als doel de spierspanning te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Hierbij zal de fysiotherapeut gebruik maken van zijn handen, tijdens het onderzoek- en de behandeling fysiotherapie wordt er geen gebruik gemaakt van apparatuur. Tevens zal de behandeling bestaan uit het aanleren van oefeningen met als doel het verbeteren van het lichamelijk bewustzijn (hoe ga je om met je lijf) en het verbeteren van houding en beweging.  Deze oefeningen kunnen gericht zijn op: stabiliteit, lichaamsbesef, ontspanning, ademhaling, houding, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Ook zal de fysiotherapeut adviezen geven omtrent het psychosociaal functioneren en dus ook rekening houding met de psycho-emotionele belastbaarheid. Mocht onverhoopt de behandeling niet helemaal het gewenste resultaat hebben, dan wordt er samen verder gezocht naar een andere oplossing voor de klachten.

Duur / frequentie van de behandeling

De duur van de behandeling fysiotherapie zal 25-30 minuten zijn. De frequentie van de behandeling fysiotherapie kan variëren van gemiddeld 1 x per week tot 1 x per maand.

Behandeling fysiotherapie
Behandeling fysiotherapie

Reacties na de behandeling

Het is mogelijk dat er reacties na de behandeling fysiotherapie optreden. Dit kunnen lichamelijke reacties zijn, de klacht zou even erger kunnen worden of er kan ook vermoeidheid of spierpijn optreden. Dit zijn normale reacties en gaan vanzelf weer over. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met uw fysiotherapeut.