Onderzoek

Het onderzoek fysiotherapie

Onderzoek fysiotherapie
Onderzoek fysiotherapie

Vraaggesprek

Het doel van ‘het onderzoek fysiotherapie’ is de oorzaak van uw klachten op te sporen. Het onderzoek fysiotherapie zal beginnen met een vraaggesprek waarin de fysiotherapeut graag van u wil weten wat uw klachten op dit moment zijn, welke klachten u in het verleden heeft gehad en wat er mogelijk al aan gedaan is. Ook is het van belang de uitslagen van aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, MRI, kijkoperaties, e.d. aan uw fysiotherapeut te vertellen.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek fysiotherapie. De fysiotherapeut beoordeelt allereerst uw algemene beweeglijkheid en houding. Daarna gaat hij verder met het lokale onderzoek van de spieren en de beweeglijkheid van de gewrichten. Hierbij zal de fysiotherapeut de beweeglijkheid van het gehele lichaam in zijn onderzoek betrekken om

Onderzoek fysiotherapie
Onderzoek fysiotherapie

onderliggende verbanden en oorzaken aan elkaar te koppelen. Er zal dus niet enkel lokaal onderzocht worden, daar de oorzaak van de klacht vaak niet op de plaats te vinden is, waar de pijn zich bevindt.

Behandelvoorstel

Na het onderzoek vertelt de fysiotherapeut wat zijn bevindingen zijn, wat de oorzaak is van de klachten en welke behandeling hij nodig acht. Als u akkoord gaat met het behandelvoorstel, zal met de behandeling fysiotherapie gestart worden.