Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie

Fysiotherapie
Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door de veelzijdigheid van de verschillende behandeltechnieken voor het menselijk lichaam. De fysiotherapeuten bij Sens Gezondheidszorg® maken hoofdzakelijk gebruik van technieken om de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten te verbeteren. Dit wordt ondersteund door oefeningen specifiek gericht op de klacht, bij die persoon. De  behandeling fysiotherapie zal plaatsvinden in een 1 op 1 contact. Wij hebben rekenschap van de protocollen en beweegprogramma’s maar kijken ook naar wat er bij ieder individu op dat moment nodig is en stemmen hier ons behandelplan iedere keer opnieuw op af.  De fysiotherapeut kijkt naar de lichamelijk stoornissen, maar ook naar de psychosociale situatie waarin iemand zich bevindt en hoe dit invloed heeft op deze klachten. De fysiotherapeut van Sens Gezondheidszorg® overlegt en indien nodig, wordt er verwezen naar andere collega’s binnen praktijk. Ook heeft de fysiotherapeut nauwe contacten met collega’s buiten de praktijk, om zo tot een optimaal behandelresultaat te komen.

Onderzoek

Het onderzoek heeft als doel de oorzaak van de klacht te vinden en deze gericht te behandelen. De fysiotherapeut zal beginnen met een vraaggesprek en gaat daarna verder met het lichamelijk onderzoek.

Voor meer informatie klik op onderzoek fysiotherapie.

Fysiotherapie
Fysiotherapie

Behandeling

De behandeling is erop gericht de oorzaak van het onderliggende probleem op te lossen, zodat de klacht kan verminderen of verdwijnen. De fysiotherapeut maakt gebruik van meerdere behandeltechnieken.
Voor meer informatie klik op behandeling fysiotherapie.

Oorzaak van de klacht

De oorzaak van de klacht kan gelegen zijn in de verhoogde spanning in de spieren of een bewegingsbeperking in de gewrichten. Hierdoor kan er pijn en een bewegingsbeperking ontstaan

Fysiotherapie
Fysiotherapie

waardoor er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan, zoals spit, een tenniselleboog of nekklachten. Door deze klachten kunnen er ontwijkende bewegingspatronen gaan onstaan waardoor er weer andere klachten bij komen. Deze andere manier van bewegen onderhoudt dan het klachtenpatroon. Ook hebben psychosociale factoren zoals thuissituatie, werk, stressvolle gebeurtenis e.a., invloed op de klacht. De fysiotherapeut zal rekening houden met al deze factoren en zijn behandeling hier op afstemmen.

Voor meer voorbeelden van klachten waarvoor u bij een fysiotherapeut terecht kunt klik klachten fysiotherapie.