Behandeling

Behandeling door een osteopaat

  • Osteopathie en kinderosteopathie: Curatief

Osteopathie is voor mensen van jong tot oud. Al vanaf de geboorte is het lichaam onderhevig aan verstorende inwerkingen van buitenaf met mogelijk functieverlies van diverse weefsels en lichaamssystemen als gevolg. Een behandeling door een osteopaat is gericht op het herstellen van de bewegingsfunctie die verloren is gegaan en daarmee het herstel van een evenwichtige gezondheid. Na 3-4 behandelingen is normaalgesproken te merken of de behandeling aanslaat. Meestal zijn tussen de 4 en 6 behandelingen voldoende voor het behandelen van de klachten.

  • Osteopathie en kinderosteopathie: Preventief

Van de behandeling door een osteopaat kan ook een preventieve werking uitgaan. Klachten worden namelijk voorafgegaan door functieverlies, dat zich uit in een verstoring van de normale soepelheid van gewrichten, spieren, organen en andere weefsels. Vroegtijdig behandelen van dit bewegingsverlies kan voorkomen dat het lichaam in een later stadium klachten ontwikkelt. De osteopaat zal de vastzittende weefsels die uit het onderzoek naar voren kwamen weer soepel maken en in beweging brengen. Het beste kunt u voor en na de behandeling zorgen voor voldoende vochtinname. Dit vergroot het effect van de behandeling.1

1. Onderzocht door Parker et al. 2012 “Efficacy of Osteopathic Manipulative Treatment for Low Back Pain in Euhydrated and Hypohydrated Conditions: A Randomized Crossover Trial”

  • Baby’s, kinderen en volwassenen

De osteopaten bij Sens Gezondheidszorg hebben naast hun scholing in de behandeling van volwassenen ook specifieke na- en bijscholing gevolgd voor de behandeling van baby’s, kinderen (osteopathie in de pediatrische geneeskunde oftewel kinderosteopathie) en sportgerelateerde klachten (osteopathie in de sport).

_______________________________________

Osteopathie bij Sens Gezondheidszorg te Kaatsheuvel, Tilburg, Breda en Goirle.

Mocht u vragen hebben over specifieke klachten of een afspraak willen maken, neemt u dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier, telefonisch of per e-mail. Ga naar de pagina Osteopathie en klik op de gewenste locatie voor  de juiste contactgegevens.