Wat is osteopathie bij baby’s en kinderen?

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Osteopathie bij baby's en kinderen - Sens Gezondheidszorg
Osteopathie bij baby’s en kinderen

Een osteopaat onderzoekt en behandelt met de handen de vastzittende of gespannen weefsels en maakt het lichaam zo weer soepel en beweeglijk. Daarnaast zal een osteopaat specifieke adviezen geven voor thuis over houding, beweging, omgang en voeding.

Naast het behandelen van volwassenen kan osteopathie ook klachten bij baby’s en kinderen verhelpen. Baby’s en kinderen zitten volop in ontwikkeling, waarbij er veel veranderingen plaatsvinden op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Osteopathie helpt om klachten of belemmeringen hierin op te lossen en om te zorgen dat baby’s en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De osteopaten bij Sens Gezondheidszorg® hebben gespecialiseerde na- en bijscholing gevolgd om specifieke kennis en kunde op te doen bij de behandeling van baby’s en kinderen.

Een osteopaat die geschoold is in het behandelen van baby’s en kinderen zal de oorzaak van de klachten of symptomen proberen te achterhalen. Deze oorzaak wordt vaak gevonden in delen van het lichaam die vast zitten, gespannen zijn of niet goed bewegen. Daarbij wordt naar de beweeglijkheid van weefsels in het gehele lichaam gekeken, zoals spieren, zenuwen, organen, gewrichten en bloedvaten. De beweeglijkheid van deze weefsels kan verstoord raken door diverse oorzaken tijdens de zwangerschap of de geboorte, door ziekte, stress, moeite met de spijsvertering, et cetera.

Als u meer wilt weten over het ontstaan van osteopathie en de grondlegger, dan kunt u op de volgende link klikken: Wat is osteopathie?

Onderzoek bij baby’s en kinderen

Het osteopathisch onderzoek bij baby’s en kinderen is gericht op het in kaart brengen van de klachten en het achterhalen van de oorzaak van de klachten. Allereerst wordt een vraaggesprek afgenomen. Daarna zal de osteopaat het lichamelijk onderzoek doen en de bevindingen met u delen. Als een onderliggende oorzaak voor de klachten osteopathisch te behandelen is, dan zal een behandelvoorstel gedaan worden. Klik hieronder voor meer informatie over het osteopathisch onderzoek bij baby’s en kinderen.

Osteopathisch onderzoek bij baby's en kinderen

Behandeling bij baby’s en kinderen

Als u akkoord bent met het behandelvoorstel, dan zal de osteopaat de behandeling bij uw baby of kind starten. Op een rustige, veilige en ontspannen manier worden de lichaamsweefsels die vastzitten weer soepel gemaakt. Er is uitgebreid de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook zal de osteopaat adviezen geven. Klik hieronder voor meer informatie over de osteopathische behandeling bij baby’s en kinderen.

Osteopathische behandeling bij baby’s en kinderen

Oorzaak van de klacht

Uw osteopaat zal de weefsels behandelen die de klachten van uw baby of kind veroorzaken. Na 3-4 behandelingen is doorgaans een duidelijke verbetering te merken.

Klik hieronder voor meer informatie over klachten waarvoor u bij een osteopaat terecht kunt met uw baby of kind.

Klachten bij baby's en kinderen