Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding kinder-manueel therapie, verwijzing en tarieven.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling kinder-manuele therapie. Alle kinder-manueel therapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Tarieven

Kinderen onder de 18 jaar krijgen 9-18 behandelingen per indicatie vergoed. Indien u de vergoeding al heeft verbruikt dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend.

 

Het tarief voor een behandeling kinder-manuele therapie:        €49,00 euro (ca. 25-30 min.)

 

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarieven.

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Vergoeding

  • Sens Gezondheidszorg®  heeft contracten met alle zorgverzekeraars en voldoen aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling kinder-manuele therapie behandeling in aanmerking te komen.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen kinder-manuele therapie vanuit de basisverzekering vergoed. Daarna krijgt u de behandelingen uit uw aanvullende pakket nog vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie/manuele therapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw manueel therapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

Wat is de vergoeding voor chronische fysiotherapie?

Indien het kind een chronische indicatie heeft die op de lijst voor chronische aandoeningen staat dan worden alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij chronische fysiotherapie heb je altijd een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig.

Een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar vindt u hier:

Vergoedingen Manuele Therapie