Wat is sportfysiotherapie?

Wat is sportfysiotherapie?

Wat is sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding sportfysiotherapie heeft gevolgd. Tijdens de opleiding staat de actieve revalidatie op de voorgrond.

De sportfysiotherapeut is er voor mensen die een blessure of klacht hebben opgelopen tijdens hun sport- of werkactiviteiten en die deze activiteiten weer zo snel mogelijk weer willen hervatten. Ook kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht als u wilt beginnen met sporten en daarbij graag professionele begeleiding wilt hebben. Bovendien kan de sportfysiotherapeut u helpen om een hoger sportniveau te bereiken en preventieve maatregelen treffen om blessures of klachten voor te zijn. De sportfysiotherapeut behandelt zowel kinderen als volwassenen. Ook begeleidt de sportfysiotherapeut cliënten met een chronische aandoening of handicap om doelgericht en veilig te kunnen sporten. Sportfysiotherapie is dus meer dan alleen het behandelen van cliënten met een klacht rondom het sporten.

Onderzoek

De sportfysiotherapeut maakt een analyse van hoe de blessure is ontstaan. Door gericht te onderzoeken en specifieke testen uit te voeren wordt de oorzaak van de blessure bepaald. De sportfysiotherapeut beschikt over specifieke testen om te bepalen hoe de revalidatie vorm gegeven dient te worden. Klik hieronder voor meer informatie over het sportfysiotherapeutisch onderzoek.

Onderzoek sportfysiotherapie

Behandeling

Er wordt een behandelplan en revalidatieschema opgesteld dat is afgestemd op u. De doelstellingen van de cliënt staan centraal om te bepalen welke behandeling en revalidatie is aangewezen. Het doel kan zijn om door middel van training en oefeningen uw blessure te doen herstellen. Uiteindelijk is het doel van de behandeling dat het individu weer zijn/haar werk-of sportactiviteiten weer volledig kan hervatten zonder klachten. Klik hieronder voor meer informatie over de sportfysiotherapeutische behandeling.

Behandeling sportfysiotherapie

Oorzaak van de klacht

De oorzaak van de klachten is voornamelijk gelegen in een onbalans tussen belasting en belastbaarheid. De sportfysiotherapeut zal door gericht te trainen door middel van actieve oefentherapie ervoor zorgen dat de balans hersteld zal worden. Uw belastbaarheid zal verbeteren en daardoor ontstaat er geen overbelasting waardoor er geen blessures zullen ontstaan.Klik hieronder voor meer informatie over klachten waarmee u bij een sportfysiotherapeut terecht kunt.

Klachten sportfysiotherapie