Behandeling sportfysiotherapie

Behandeling

Behandeling sportfysiotherapie
Behandeling sportfysiotherapie

Na het sportfysiotherapie onderzoek zal de sportfysiotherapeut samen met u een behandelplan en revalidatieschema opstellen.
Sportfysiotherapie maakt voornamelijk gebruik van oefentherapie. Door middel van gerichte oefeningen en training zorgt de sportfysiotherapeut ervoor om uw blessure te doen verdwijnen.
De sportfysiotherapeut begeleidt u in de training om de oorzaak van de blessure te behandelen en ervoor te zorgen dat uw doelen bereikt zullen worden.
Ook zal de sportfysiotherapeut u oefeningen geven die u zelfstandig kan uitvoeren, zodat het gewenste resultaat snel bereikt zal worden.
Een door uw sportfysiotherapeut samengesteld revalidatieschema kan u onder begeleiding uitvoeren om uw gewenste sportniveau te bereiken. Ook begeleidt de sportfysiotherapeut u met gerichte trainingsschema’s om uw doelen te bereiken. Tijdens het bepalen van het trainingsschema wordt het tempo, het aantal series, het aantal herhalingen en de pauzes tussen de series en oefeningen bepaald.
Cliënten met een chronische aandoening zullen d.m.v. specifieke training worden begeleidt om de kwaliteit van leven te optimaliseren.

Duur/frequentie van de behandeling

De duur van de behandeling voor sportfysiotherapie ligt tussen 30- 60 minuten. De frequentie van de behandeling ligt tussen 2x per week en 1x per maand. In het begin van de revalidatie zal de frequentie van behandeling hoger zijn dan op het einde van de revalidatie. De sportfysiotherapeut zal u bij aanvang informeren over het behandelverloop en de bijbehorende frequentie van behandeling.

Reacties na de behandeling

Tijdens de behandeling zult u zelf aan het trainen zijn. De sportfysiotherapeut begeleidt u hierin en corrigeert u daar waar nodig zal zijn. Doordat u actief bezig bent met uw revalidatie kan er als reactie spierpijn, vermoeidheid of stijfheid ontstaan. Uw sportfysiotherapeut bepaald samen met u of dit normaal is. Enige spierpijn, vermoeidheid of stijfheid na training is normaal. Indien u twijfelt of de reactie normaal is, neem dan alstublieft contact op met uw sportfysiotherapeut.