Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling van uw sportfysiotherapeut. Alle sportfysiotherapeuten die bij Sens Gezondheidszorg® werkzaam zijn voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om deel te nemen aan DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Voor chronische klachten dient u wel een verwijzing te hebben van uw huisarts of specialist. Deze kunt u terug zien op de chronische lijst voor fysiotherapie. (Bron: www.zorgvergoeding.com)

Tarieven

Als u alleen een basispakket heeft, ouder bent dan 18 jaar en/of uw vergoeding fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend.

 

Het tarief voor een behandeling sportfysiotherapie: €39,00 (circa 30 minuten).

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Vergoeding

  • Sens Gezondheidszorg®  heeft contracten met alle zorgverzekeraars en voldoen aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling sportfysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.
  • De vergoeding van een behandeling sportfysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen sportfysiotherapie niet van uw eigen risico af  (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor sportfysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden: Tarievenlijst
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw sportfysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

Een overzicht van de vergoedingen sportfysiotherapie (valt onder fysiotherapie) vindt u hier:

Vergoedingen Sportfysiotherapie