Onderzoek sportfysiotherapie

Vraaggesprek

Onderzoek sportfysiotherapie
Onderzoek sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut start met een vraaggesprek. De sportfysiotherapeut zal in het vraaggesprek van u willen weten wat uw klachten zijn. Door middel van gerichte vragen zal de sportfysiotherapeut een helder beeld hebben van uw klachten, maar ook van uw algehele gezondheid, werk en sportniveau. Ook is het van belang eventuele uitslagen van aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, MRI, kijkoperaties, echo’s en dergelijke aan uw sportfysiotherapeut te vertellen. Dit is nodig om zo nauwkeurig mogelijk een onderzoek uit te voeren wat betrekking heeft op uw klacht. Is het nodig om overleg te hebben met de verwijzers als huisarts of specialist, dan zal dit met uw toestemming uitgevoerd worden.

Het onderzoek

Na het vraaggesprek zal de sportfysiotherapeut het lichamelijk onderzoek sportfysiotherapie uit voeren. Het onderzoek zal zich richten op uw blessure om te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. De sportfysiotherapeut zal door middel van specifieke testen een beeld krijgen van uw lichamelijke gesteldheid. De specifieke testen zijn gericht op aspecten als: coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Een specifieke fitheidstest kan uitgevoerd worden om inzicht te geven in uw belastbaarheid. De sportfysiotherapeut zal met u bepalen of uw belastbaarheid voldoende is om weer te sporten of te gaan trainen. De sportfysiotherapeut zal u indien nodig begeleiden om het gewenste niveau te behalen. Aan de hand van de uitkomsten van de specifieke testen zal de sportfysiotherapeut samen met u een behandelplan en revalidatieschema opstellen.

Behandelvoorstel

Aan de hand van de uitkomsten van de specifieke testen zal de sportfysiotherapeut samen met u een behandelplan en revalidatieschema opstellen. De sportfysiotherapeut zal aangeven welke oefeningen u dient te doen. Ook zal er uitgelegd worden waarom juist die oefeningen de juiste voor u zijn. Tevens bepaald hij samen met u of de training direct gestart kan worden en met welke intensiteit. De sportfysiotherapeut zal u ook adviseren over het uitvoeren van uw werkzaamheden en sportactiviteiten.