Verwijzing / Vergoeding / Tarieven psychosomatische fysiotherapie

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding psychosomatische fysiotherapie, verwijzing psychosomatische fysiotherapie en tarieven voor psychosomatische fysiotherapie.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en of behandeling psychosomatische fysiotherapie. Alle psychosomatische fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor  DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Vergoeding

Let op!

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder vallen ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder valt ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent.  Als u een aanvullend pakket heeft wordt dan gemiddeld 75% van het praktijktarief vergoed. Afhankelijk van welk pakket u heeft kan deze vergoeding variëren van 6 tot 20 behandelingen per jaar.

Sens Gezondheidszorg®  heeft verder contracten met alle zorgverzekeraars en voldoet aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling psychosomatische fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.

  • De vergoeding van een behandeling psychosomatische fysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen fysiotherapie niet van uw eigen risico af (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor psychosomatische fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Omdat er altijd veel (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het heel belangrijk dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Ook is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad zodat u weet wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw psychosomatisch fysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

Vergoedingen

Met behulp van de zorgwijzer kunt u per zorgverzekeraar het aantal vergoede behandelingen per polis inzien voor psychosomatische fysiotherapie (dit valt onder fysiotherapie).
Klik op de volgende link voor de vergoedingen per zorgverzekeraar:

Vergoedingen psychosomatische fysiotherapie

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie/psychosomatische fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend (bron: www.zorgwijzer.nl).

Het tarief voor een behandeling psychosomatische fysiotherapie (lang consult)              €82,00 euro (circa 60 min.)

Het tarief voor een behandeling psychosomatische fysiotherapie  (kort consult)              €44,00 euro (circa 30 min).

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u onder de volgende link:

Tarieven

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.