Verwijzing / Vergoeding / Tarieven psychosomatische fysiotherapie

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding psychosomatische fysiotherapie, verwijzing psychosomatische fysiotherapie en tarieven voor psychosomatische fysiotherapie.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en of behandeling psychosomatische fysiotherapie. Alle psychosomatische fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor  DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Contractering

Sens Gezondheidszorg® heeft er voor gekozen een contract met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland af te sluiten. Een overzicht van de zorgverzekeraars waar Sens Gezondheidszorg® wel/geen contract mee heeft afgesloten, vindt u hier. 

Met behulp van de zorgwijzer kunt u per zorgverzekeraar het aantal vergoede behandelingen per polis inzien voor psychosomatische fysiotherapie (dit valt onder fysiotherapie).

Sens Gezondheidszorg® voldoet aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling psychosomatische fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.

  • De vergoeding van een behandeling psychosomatische fysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen fysiotherapie niet van uw eigen risico af (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als Sens Gezondheidszorg® geen contract met uw zorgverzekeraar heeft of als u enkel een basispakket heeft en 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Omdat er altijd veel (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het heel belangrijk dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Ook is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad zodat u weet wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw psychosomatisch fysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

Tarieven

Als uw zorgverzekeraar niet gecontracteerd is of enkel een basispakket heeft en 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor psychosomatische fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik op onderstaande link.

Tarieven

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.