Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Verwijzing / vergoeding / tarieven

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding dry needling, verwijzing en tarieven.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling dry needling. Alle fysio- en manueeltherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor  DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Vergoeding

Let op!

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder vallen ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent. Deze behandeling wordt dan geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de polis) achteraf vergoed.

Sens Gezondheidszorg®  heeft verder contracten met alle zorgverzekeraars en voldoet aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.

  • Een behandeling dry needling valt onder de vergoeding van uw aanvullende verzekering.
  • Sens Gezondheidszorg®  heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
  • De therapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg®, voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt, om in aanmerking te komen voor de vergoeding van een behandeling dry needling.
  • De vergoeding van een behandeling dry needling is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent. Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen dry needling niet van uw eigen risico af  (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen.
  • Kinderen (0-18 jaar) krijgen 9-18 behandelingen vanuit de basisverzekeringen vergoed, kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Alle fysiotherapeuten- en manueeltherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® hebben met alle zorgverzekeraars een contract en voldoen aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling in aanmerking te komen.
  • U krijgt niets vergoed als u enkel een basis pakket heeft en 18 jaar of ouder bent.
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor fysiotherapie/manuele therapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de verzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw therapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.

VERGOEDINGEN

Met behulp van de zorgwijzer kunt u per zorgverzekeraar het aantal vergoede behandelingen per polis inzien voor dry needling / fysiotherapie / manuele therapie.
Klik op de volgende link voor de vergoedingen per zorgverzekeraar:

Vergoedingen dry needling

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding dry needling / fysiotherapie / manuele therapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling dry needling volledig aan u doorberekend (Bron: www.zorgwijzer.nl).

 

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u onder de volgende link:

Tarievenlijst

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt de voor u gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.