Onderzoek

Het onderzoek craniosacraal therapie

Onderzoek Craniosacraaltherapie
Onderzoek Craniosacraaltherapie

Vraaggesprek

Het doel van het onderzoek craniosacraal therapie, is de oorzaak van uw klachten op te sporen. De craniosacraal therapeut zal beginnen met een vraaggesprek waarin de therapeut graag van u wil weten wat uw klachten op dit moment zijn, welke u in het verleden heeft gehad en wat er mogelijk al aan gedaan is. Ook is het van belang de uitslagen van aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, MRI, kijkoperaties, e.d. aan uw therapeut te vertellen. Als het wenselijk is, zal er tijdens het vraaggesprek verder in worden gegaan op de psycho-emotionele klachten, dit bepaalt u zelf.
Ook kan het zijn dat u geen uitgesproken klachten heeft, maar dat u moeite heeft met voelen; dan kan een craniosacraal therapeut u ook goed begeleiden in het verbeteren hier van.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek craniosacraal therapie. Het doel van het onderzoek is de oorzaak van uw klachten op te sporen. De craniosacraal therapeut onderzoekt onder andere de beweeglijkheid van spieren en gewrichten. Verder wordt de beweeglijkheid van de schedelbotten bepaald en de mate van spanning in het craniosacraal systeem en de spanning in het bindweefsel van de rest van het lichaam. De craniosacraal therapeut is gespecialiseerd in het bepalen van de beweeglijkheid van de schedelbotten en de mate van spanning in het craniosacraal systeem en de in de rest van het lichaam. Hierbij maakt hij gebruik van het craniosacraal ritme (CSR) en precieze onderzoekstechnieken van het craniosacraal systeem.
Omdat stress en spanning ook van invloed kunnen zijn op uw klacht, zal dit, indien nodig, ook nagevraagd worden.
Komt u met psycho-emotionele klachten, dan zal hier tijdens het vraaggesprek desgewenst uitvoeriger op in worden gegaan.

Behandelvoorstel

Na het onderzoek craniosacraal therapie vertelt de therapeut u wat zijn bevindingen zijn, wat de oorzaak is van uw klachten en welke behandeling hij voor u nodig acht. Als u ook akkoord gaat met het behandelvoorstel, zal met de behandeling craniosacraal therapie gestart worden.