Onderzoek

Het onderzoek viscerale therapie

Vraaggesprek

onderzoek viscerale therapie
Onderzoek viscerale therapie

Het doel van het onderzoek viscerale therapie, is de oorzaak van uw klachten op te sporen. De visceraal therapeut zal beginnen met een vraaggesprek waarin de therapeut graag van u wil weten wat uw klachten op dit moment zijn, welke u in het verleden heeft gehad en wat er mogelijk al aan gedaan is. Ook is het van belang de uitslagen van aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, MRI, kijkoperaties, e.d. aan uw therapeut te vertellen.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek viscerale therapie. De visceraal therapeut onderzoekt of de spieren en gewrichten goed bewegen, maar vaak nog veel belangrijker, wordt de bewegelijkheid van de organen, schedelbotten, zenuwen en bloedvaten bepaald. Omdat een stoornis juist in deze structuren vaak de oorzaak blijkt te zijn van zeer veel uiteenlopende klachten. Door middel van nauwkeurige onderzoekstechnieken de beweeglijkheid van de verschillende structuren vast te stellen, kan de oorzaak van de aanwezige klachten achterhaald worden. Hierbij wordt gelet op de functionele samenhang van de verschillende structuren en de invloed van werk, sport, voeding en sociaal-emotionele processen op u als persoon met uw specifieke klachten. Zo worden alle mogelijke invloeden of oorzaken van de klacht meegenomen in het onderzoek.

Behandelvoorstel

Na het onderzoek vertelt de therapeut wat zijn bevindingen zijn, wat de oorzaak is van de klachten en welke behandeling hij nodig acht. Als akkoord gegaan wordt met het behandelvoorstel, zal met de behandeling viscerale therapie gestart worden.