Onderzoek

Het onderzoek viscerale therapie

Vraaggesprek

onderzoek viscerale therapie
Onderzoek viscerale therapie

Het doel van het onderzoek viscerale therapie, is de oorzaak van uw klacht(en) op te sporen. De visceraal therapeut zal beginnen met een uitgebreid vraaggesprek. De therapeut wil bijvoorbeeld graag van u weten wat uw klachten op dit moment zijn, welke u in het verleden heeft gehad en wat er mogelijk al aan gedaan is. Ook is het van belang de uitslagen van aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, MRI, kijkoperaties, medicatie gebruik e.d. aan uw therapeut te vertellen.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek viscerale therapie. De visceraal therapeut onderzoekt of de spieren en gewrichten goed bewegen, maar vaak nog veel belangrijker, wordt de beweeglijkheid van de organen, schedelbotten, zenuwen en bloedvaten bepaald. Omdat een stoornis juist in deze structuren vaak de oorzaak blijkt te zijn van zeer veel uiteenlopende klachten. Door middel van nauwkeurige onderzoekstechnieken wordt de beweeglijkheid van de verschillende structuren vastgesteld en de oorzaak van de klacht achterhaald. Hierbij wordt gelet op de functionele samenhang van de verschillende structuren. Tevens wordt de invloed van uw werk, sport, voeding, sociale omstandigheden en psycho-emotionele belastbaarheid, meegenomen in het onderzoek. Zo worden alle mogelijke triggers of oorzaken van de klacht meegenomen in het onderzoek. Na het onderzoek zal een holistisch behandelvoorstel volgen.

Behandelvoorstel

Na het onderzoek vertelt de therapeut wat zijn bevindingen zijn, wat de oorzaak is van uw klachten en welke behandeling hij/zij nodig acht. Als akkoord gegaan wordt met het behandelvoorstel, zal met de behandeling viscerale therapie gestart worden.