Behandeling

De behandeling viscerale therapie

Behandeling viscerale therapie
Behandeling viscerale therapie

Het doel van de behandeling viscerale therapie is het verminderen of opheffen van pijnklachten of bewegingsbeperkingen in het lichaam. Buiten klachten van het bewegingsapparaat behandelt de visceraal therapeut juist ook klachten zoals, buik- darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid en nog vele andere klachten, voor meer informatie zie het kopje klachten viscerale therapie. De visceraal therapeut maakt in zijn behandeling gebruik van gerichte, zachte technieken om de beweeglijkheid van de zenuwen, bloedvaten, gewrichten, schedel-/ botten en spieren te optimaliseren. Er zal geen gebruik gemaakt worden van apparatuur omdat de visceraal therapeut met zijn handen het beste kan voelen waar, en welke weefsels er vast zitten of minder goed bewegen. De behandeling zal gericht zijn op de oorzaak van de klacht, die tijdens het onderzoek viscerale therapie bepaald is.

Er zal geen sprake zijn van het “kraken” van gewrichten of het hard “rekken” of verlengen van weefsels. Er wordt nauwlettend rekening gehouden met de natuurlijke manier van bewegen.
Buiten deze lichamelijke stoornissen is er ook aandacht voor psycho-emotionele verstoringen of klachten. De visceraal therapeut kan middels de behandeling ook emoties weer “in beweging brengen”, zodat het lichaam ook op emotioneel vlak beter in balans komt.

Tevens is het mogelijk dat u enkele (tijdelijke) voedingsadviezen krijgt, als blijkt dat bepaalde producten uw lichamelijke evenwicht verstoren.

Duur / frequentie van de behandeling

Behandeling viscerale therapie
Behandeling viscerale therapie

De behandeling duurt 25-45

minuten. Over het algemeen zal de tijd tussen twee behandelingen minimaal twee weken bedragen. Deze periode is noodzakelijk om het lichaam voldoende tijd te geven een nieuwe balans te vinden. Tevens krijgt het zelf genezend vermogen van het lichaam, de tijd om het probleem zelf op te lossen. Doorgaans dient er binnen 2-4 behandelingen een duidelijke verandering en/of verbetering te zijn van uw klacht of klachten.

Reacties na de behandeling

Doordat er tijdens een behandeling veel “los” kan komen wat al maanden of jaren “vast” heeft gezeten, kunnen er duidelijke reacties van het lichaam volgen. Dit kunnen pijnklachten zijn, maar ook misselijkheid, vermoeidheid, stijfheid of emotionele veranderingen. Hier hoeft u niet van te schrikken dit zijn normale reacties; het lichaam is zich aan het aanpassen op de veranderde

Behandeling viscerale therapie
Behandeling viscerale therapie

bewegingsmogelijkheden en daarmee de ‘nieuwe manier’ van bewegen. Vaak houden de klachten 1 of enkele dagen aan, waarna het weer wat rustiger wordt. Mocht u zich toch zorgen maken over bepaalde reacties, dan kunt u altijd uw visceraal therapeut vragen om advies.
Ook kan het natuurlijk zijn dat er juist een duidelijke verbetering is na de behandeling, zonder vervelende na-reacties.