Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Verwijzing / Vergoeding / Tarieven

Op deze pagina vindt u informatie over verwijzing, vergoeding en tarieven handtherapie.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling handtherapie. Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, ouder bent dan 18 jaar en/of uw vergoeding fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar) (Bron: consumentenbond), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend.

Het tarief voor een behandeling handtherapie:

 • Consult handtherapie 30 minuten:         €39,00
 • Consult handtherapie 45 minuten:         €58,50

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

AFMELDEN AFSPRAAK

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Vergoeding

Let op!

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder vallen ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent. Deze behandeling wordt dan geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de polis) achteraf vergoed.

Sens Gezondheidszorg®  heeft verder contracten met alle zorgverzekeraars en voldoet aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.

 • Een behandeling handfysiotherapie, valt onder de vergoeding van fysiotherapie.
 • De vergoeding van een behandeling handfysiotherapie is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
 • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen handfysiotherapie niet van uw eigen risico af (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
 • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
 • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
 • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
 • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor handfysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
 • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw handfysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.
 • Wat is de vergoeding voor chronische fysiotherapie? Hebt u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan worden de eerste 20 behandelingen voor deze indicatie vergoed vanuit je aanvullend pakket, tot je budget voor fysiotherapie op is. Als dat bijvoorbeeld 15 behandelingen zijn, dan betaal je de laatste 5 zelf. Hebt u geen aanvullende verzekering? Dan zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. Na de 21e behandeling krijg je chronische fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering, zolang je hier recht op hebt, vaak is dit gebonden aan een tijdslimiet. Als je gebruikt maakt van zorg in de basisverzekering, is wel het eigen risico van toepassing. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden. Bij chronische fysiotherapie heb je altijd een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig.

Een overzicht van de vergoedingen handtherapie (valt onder fysiotherapie) vindt u hier:

Vergoedingen Handtherapie

Klik hieronder voor de chronische lijst van aandoeningen.

Chronische lijst

Daarnaast dient op uw verwijzing aangegeven te staan dat u verwezen bent voor handtherapie.