Verwijzing / Vergoeding / Tarieven

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding oedeemtherapie, verwijzing en tarieven.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling oedeemtherapie. Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Tarieven

Als u enkel een basispakket heeft, ouder bent dan 18 jaar en/of uw vergoeding fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend.

Het tarief voor een behandeling oedeemtherapie:

€49,00 euro (circa 30 minuten)

€72,00 euro (circa 45 minuten)

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Voor afmelding van afspraken op een maandag kunt u ook in het weekeinde het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Vergoeding

Let op!

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder vallen ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent. Als u een aanvullend pakket heeft wordt dan gemiddeld 75% van het praktijktarief vergoed. Afhankelijk van welk pakket u heeft kan deze vergoeding variëren van 6 tot 20 behandelingen per jaar.

Sens Gezondheidszorg®  heeft verder contracten met alle zorgverzekeraars en voldoet aan de door de zorgverzekeraars gestelde eisen om voor vergoeding van een behandeling fysiotherapie behandeling in aanmerking te komen.

  • De vergoeding van een behandeling oedeemtherapie val onder de vergoeding “fysiotherapie” is volledig als u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Indien u een aanvullend pakket heeft gaan behandelingen oedeemtherapie / fysiotherapie niet van uw eigen risico af  (Bron: www.zorgwijzer.nl). Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen dus direct vergoed, vanaf de 1e behandeling, zonder extra kosten.
  • U krijgt geen vergoeding als u enkel een basispakket heeft, met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.
  • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl).
  • Als u enkel een basispakket heeft, 18 jaar of ouder bent, en/of uw vergoeding voor oedeemtherapie / fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.
  • Daar er altijd vele (wisselende) verschillen zijn per verzekeraar is het zeer voornaam dat u zelf nakijkt hoeveel behandelingen (of hoogte van het bedrag) u vergoed krijgt. Tevens is het belangrijk bij te houden hoeveel behandelingen u reeds heeft gehad en u er dus weet van heeft, wanneer de zorgverzekeraar niet meer vergoed. Uiteraard kunt u bij uw fysiotherapeut informeren hoeveel behandelingen u reeds gehad heeft.
  • Wat is de vergoeding voor chronische fysiotherapie? Hebt u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan worden de eerste 20 behandelingen voor deze indicatie vergoed vanuit je aanvullend pakket, tot je budget voor fysiotherapie op is. Als dat bijvoorbeeld 15 behandelingen zijn, dan betaal je de laatste 5 zelf. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan zijn de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. Na de 21e behandeling krijg je chronische fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering, zolang je hier recht op hebt, vaak is dit gebonden aan een tijdslimiet. Als je gebruikt maakt van zorg in de basisverzekering, is wel het eigen risico van toepassing. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden. Bij chronische fysiotherapie heb je altijd een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig.

Een overzicht van de vergoedingen oedeemtherapie (valt onder fysiotherapie) vindt u hier:

Vergoeding oedeemtherapie

Klik hieronder voor de chronische lijst van aandoeningen.

Chronische lijst

Daarnaast dient op uw verwijzing aangegeven te staan dat u verwezen bent voor oedeemtherapie of lymfedrainage.