Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding kinderfysiotherapie, verwijzing kinderfysiotherapie en tarieven.

Verwijzing Kinderfysiotherapie

U kunt zonder verwijzing kinderfysiotherapie van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en / of behandeling kinderfysiotherapie. Enkel voor behandeling aan huis dient er een verwijzing van arts of specialist aanwezig te zijn. Alle kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Vergoeding

Let op!

Onze vestigingen in Tilburg, Hilvarenbeek en Loon op Zand hebben besloten om voor 2023 geen contract voor fysiotherapie met Zorg en Zekerheid te tekenen. Daaronder vallen ook AZVZ.

Daarnaast heeft Tilburg besloten om ook geen contract te tekenen met Menzis. Daaronder vallen ook VinkVink, HEMA en Anderzorg.

Deze zorgverzekeraars leggen ons extra administratieve handelingen op die van uw behandeltijd en daarmee de kwaliteit van de behandeling afgaan. We willen deze tijd besteden aan u in plaats van aan extra administratieve handelingen.

Cliënten die in 2023 bij Zorg en Zekerheid, Menzis, VinkVink, HEMA, Anderzorg, en AZVZ verzekerd zijn kunnen uiteraard nog wel bij ons terecht voor een behandeling met de kwaliteit die u van ons gewend bent.  Als u een aanvullend pakket heeft wordt dan gemiddeld 75% van het praktijktarief vergoed. Afhankelijk van welk pakket u heeft kan deze vergoeding variëren van 6 tot 20 behandelingen per jaar.

Met de overige zorgverzekeraars hebben we wel contracten en de kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt om in aanmerking te komen voor vergoeding van een behandeling kinderfysiotherapie.

  • Kinderen krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl). Vanaf het 18e levensjaar dient u een aanvullende verzekering te hebben. Heeft u geen aanvullende verzekering of is deze reeds verbruikt? Dan dient u de kosten van een behandeling zelf te betalen.

Tarieven

Het tarief voor een behandeling kinderfysiotherapie: €54,50 euro (ca. 45 min.)

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt de voor u gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.