Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding kinderfysiotherapie, verwijzing kinderfysiotherapie en tarieven.

Verwijzing Kinderfysiotherapie

U kunt zonder verwijzing kinderfysiotherapie van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en / of behandeling kinderfysiotherapie. Enkel voor behandeling aan huis dient er een verwijzing van arts of specialist aanwezig te zijn. Alle kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Vergoeding

  • Er zijn contracten met alle zorgverzekeraars en de kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt om in aanmerking te komen voor vergoeding van een behandeling kinderfysiotherapie.
  • Kinderen krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl). Vanaf het 18e levensjaar dient u een aanvullende verzekering te hebben. Heeft u geen aanvullende verzekering of is deze reeds verbruikt? Dan dient u de kosten van een behandeling zelf te betalen.

Tarieven

Het tarief voor een behandeling kinderfysiotherapie: €54,50 euro (ca. 45 min.)

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt de voor u gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.