Verwijzing / Tarieven / Vergoeding

Op deze pagina vindt u informatie over vergoeding kinderfysiotherapie, verwijzing kinderfysiotherapie en tarieven.

Verwijzing Kinderfysiotherapie

U kunt zonder verwijzing kinderfysiotherapie van uw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en / of behandeling kinderfysiotherapie. Enkel voor behandeling aan huis dient er een verwijzing van arts of specialist aanwezig te zijn. Alle kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Contractering

Sens Gezondheidszorg® heeft er voor gekozen een contract met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland af te sluiten. Een overzicht van de zorgverzekeraars waar Sens Gezondheidszorg® wel/geen contract mee heeft afgesloten, vindt u hier. 

Vergoeding

Alle kinderfysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg® voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt om in aanmerking te komen voor vergoeding van een behandeling kinderfysiotherapie.

  • Kinderen krijgen 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico (Bron: www.zorgwijzer.nl). Vanaf het 18e levensjaar dient u een aanvullende verzekering te hebben. Heeft u geen aanvullende verzekering of is deze reeds verbruikt? Dan dient u de kosten van een behandeling zelf te betalen.
  • Als Sens Gezondheidszorg® geen contract met uw zorgverzekeraar heeft en/of uw vergoeding voor fysiotherapie al verbruikt heeft (dit loopt per kalenderjaar), dan wordt de behandeling volledig aan u doorberekend. Voor de tarieven die dan gelden klik hier.

Tarieven

Een volledig overzicht van al onze tarieven vindt u hier: Tarievenlijst.

AFMELDEN AFSPRAAK

Graag vragen wij u om bij verhindering tenminste 24 uur van te voren telefonisch of per e-mail de afspraak af te melden. Dan wordt de voor u gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.