Onderzoek

Vraaggesprek

De fysiotherapeut zal beginnen met een vraaggesprek om een beeld te krijgen van uw huidige klachten. Maar ook zal de fysiotherapeut u vragen of u eerder ergens anders klachten heeft gehad, om zodoende in kaart te brengen wat eraan vooraf is gegaan. Hierbij kan het van belang zijn om nader overleg te hebben met uw huisarts of specialist. Maar dit zal altijd in overleg en met toestemming van u gebeuren.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut beoordeelt allereerst globaal uw houding en beweeglijkheid van uw spieren en gewrichten. Daarna gaat de fysiotherapeut verder met de lokale onderzoeken van uw klacht.

Behandelvoorstel

Na het onderzoek vertelt de fysiotherapeut wat zijn bevindingen zijn en welke behandeling het beste bij u past. Wanneer de fysiotherapeut een indicatie ziet om Medical Taping toe te passen, zal hij dat met u bespreken. Als u akkoord gaat met het behandelvoorstel, zal met de behandeling gestart worden. Naast Medical Taping worden vaak ook andere behandeltechnieken gebruikt om uw klacht te verhelpen.