Voedings- & Beweegcoaching

Voeding en beweging zijn twee componenten die elkaar aanvullen en versterken om gezondheidsklachten te verminderen. Wist u dat 1kg lichaamsgewicht 4 kg minder druk en belasting op de gewrichten geeft? En dat vezels ervoor kunnen zorgen dat uw cholesterolwaarden verbeteren?

Voeding kan op allerlei manieren worden ingezet om het lichaam beter te laten functioneren. De manier waarop we dit doen is om tijdens het intakegesprek ook de doelstelling te bespreken, en van daaruit wordt er een voedingsadvies op maat gemaakt. Er zal altijd rekening worden gehouden met uw voorkeuren en leefstijl. Er wordt zoveel mogelijk volwaardige en natuurlijke voeding geadviseerd. Dit heeft als voordeel dat bloeddruk- en cholesterolwaarden samen met het gewicht worden verlaagd.

Mijn naam is Teddie van der Steenhoven-Thur en sinds augustus 2019 kunt u bij mij terecht voor voedingsvragen. U kunt bij mij terecht voor verschillende adviezen op het gebied van voeding en gewichtsverlies. Bij een consult zal ook een meting worden gedaan waarbij de spier, vet en vochtmassa wordt gemeten om na verloop van tijd dit te herhalen en te evalueren.

Ik kan u helpen sportprestaties te verbeteren door het geven van een sportvoedingsadvies. Ook een voedingsanalyse behoort tot de mogelijkheden.

  • Sportvoedingsadvies: dit bestaat uit een intakegesprek waarbij we het eten rondom de trainingen en het trainingsschema bespreken. Ook de voeding op rustdagen is  belangrijk voor het spierherstel en groei. Bij sporters is het erg belangrijk om ’’schone’’ voeding te gebruiken en hiermee bedoelen we dan zoveel mogelijk biologische voeding met zo min mogelijk toevoegingen.
  • Een voedingsanalyse: deze geeft inzicht over de manier van eten en drinken en of u voldoende goede vetten, vezels, vocht  vitamine en mineralen binnen krijgt om het lichaam optimaal te ondersteunen bij weerstand en  herstel. Vaak is dit een echte ‘eyeopener’.

Ik hoop snel kennis met u te mogen maken. Ik werk op een persoonlijke en laagdrempelige manier zonder moeilijke diëten en of afslankpreparaten. Ik ben ervan overtuigd dat je in kleine stapjes je leefstijl aan kunt passen met grote resultaten tot gevolg. Hierbij denk ik dan niet alleen aan het gewichtsverlies maar ook zeker aan meer energie en vitaliteit. Oplossingsgericht werken en het volgen van nieuwe inzichten en ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik u een goed advies kan geven. Ik werk onder andere met de methode van Cora de Fluiter en heb verschillende specialisaties op het gebied van voeding, sport en hormonen gedaan.

Op de woensdagavonden vanaf 17.30u kunt u bij me terecht. Locatie: Sens Gezondheidszorg, Boomstraat 132.

Met vriendelijke groet,

Teddie van der Steenhoven-Thur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie?

Kijk op www.Gewichtsconsulent-Brabant.nl of neem contact op met info@gewichtsconsulent-brabant.nl