Ruben van Loon

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Dry needling

Mijn naam is Ruben van Loon. In 2013 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Avans hogeschool te Breda en in 2018 heb ik mijn Master opleiding aan de SOMT te Amersfoort tot Manueel therapeut afgerond. De specialisatie manuele therapie heeft mij vanaf het begin van mijn studie fysiotherapie geïnteresseerd vanwege de brede benadering van het bewegingsapparaat. Als manueel therapeut heb ik een brede en specifieke kennis van de werking van gewrichten van de wervelkolom, armen en benen. Ook is het belangrijk om samen met u te onderzoeken welke persoonlijke of omgevingsfactoren de klachten beïnvloeden.

De komende jaren zal ik mijzelf nog verder ontwikkelen op verschillende gebieden door middel van cursussen en specialisaties waar ik mij voor interesseer. Hierbij heb ik veel affiniteit met sport en revalidatie waardoor ik mij ook specialiseer in het revalideren na een blessure of operatie kijkend naar het gehele lichaam.

Ik heb gewerkt in een revalidatie centrum en een particuliere praktijk en heb daardoor al met veel verschillende patiëntengroepen mogen werken. Deze ervaringen zal ik de komende jaren gaan gebruiken bij Sens gezondheidszorg.

Ik ben werkzaam bij Sens gezondheidszorg op de locatie te Loon op Zand.

Gevolgde nascholing en specialisaties:

  • Master opleiding Manuele therapie SOMT.
  • Cursus Kinesiotaping® KT1 / KT2 van de KTAI (Kinesio Taping Association International) MSP opleidingen.
  • Dry Needling.