Malou Leijtens-van Kempen

Manueel therapeut Msc., Fysiotherapeut, Dry Needling

Ik ben Malou Leijtens, werkzaam als manueel therapeut met veel passie voor het vak.

In 2010 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda.
Ik heb mijn eindstage afgerond in het Amphia ziekenhuis te Breda, waarna ik daar nog een half jaar ben blijven werken. Echter kwam ik erachter dat ik het miste om een patiënt van begin tot eind in een behandeltraject te kunnen begeleiden en daarom heb ik destijds de stap gemaakt om het ziekenhuis te verlaten en aan het werk te gaan in een particuliere praktijk.
Zo ben ik in 2011 gestart bij een praktijk in Boxtel waar ik 8,5 jaar lang met veel liefde en plezier heb gewerkt. Ik heb daar veel geleerd en het mooiste daarvan is dat ik heb geleerd dat je in je kracht staat als je gebruik maakt van de kennis en ervaring van collega’s om samen tot de beste zorg te komen waar iedere patiënt recht op heeft. Een goede samenwerking tussen verschillende specialisaties vind ik dan ook erg belangrijk.

In 2011 ben ik gestart met de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort. Ik wist al snel dat dit de richting was die ik op wilde gaan en dat ik verdieping van het vak wilde zoeken binnen dit specialisme. Het beter kunnen beoordelen en behandelen van gewrichten en het klinisch redeneren waarbij je verbanden legt tussen de mogelijke oorzaken en gevolgen die kunnen ontstaan binnen het lichaam, maken het vak zo mooi. Vooral dat laatste is enorm interessant omdat het telkens opnieuw een puzzel is die opgelost mag worden samen met de patiënt.

Vanaf juli 2019 zal ik werkzaam zijn als manueel therapeut binnen Sens Gezondheidszorg locatie te Hilvarenbeek. Met heel veel energie heb ik zin in deze nieuwe uitdaging en kunt u bij mij terecht zodat we samen kunnen gaan werken aan uw mogelijkheden tot herstel.

 

Opleidingen

2011-2014 Opleiding Master of Science in de Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort.

2006-2010 Avans Hogeschool voor Fysiotherapie te Breda  – H.B.O. Fysiotherapie

 

Cursussen

2019 Cursus patroonherkenning: Knie ( NPI)

2017 Manuele therapie en de samenwerking met de bekkenfysiotherapeut

2015 Cursus Dry Needling wervelkolom

2015 Cursus Dry Needling extremiteiten