Malou Leijtens-van Kempen

Manueel therapeut Msc., Fysiotherapeut, Fascietherapeut, Dry Needling

Ik ben Malou Leijtens, sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut nadat ik ben afgestudeerd aan de Avans Hogeschool te Breda. Ik heb mijn eindstage destijds afgerond in het Amphia ziekenhuis in Breda, waarna ik daar nog een half jaar ben blijven werken. Echter kwam ik erachter dat ik het miste om een patiënt van begin tot eind in een behandeltraject te mogen begeleiden en daarom heb ik destijds de stap gemaakt om het ziekenhuis te verlaten en aan het werk te gaan in een particuliere praktijk.
Zo ben ik in 2011 gestart bij een praktijk in Boxtel waar ik 8,5 jaar lang met veel liefde en plezier heb gewerkt. Ik heb daar veel geleerd en met name ook dat je in je kracht staat als je mede gebruik maakt van de kennis en ervaring van collega’s om samen tot de beste zorg te komen waar iedere patiënt recht op heeft. Een goede samenwerking tussen verschillende specialisaties en disciplines vind ik dan ook erg belangrijk en dat maakt ons team bij Sens met name ook heel sterk.

In 2011 ben ik gestart met mijn master Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort die ik in 2014 heb afgerond. Ik wist al snel dat dit de richting was die ik op wilde gaan en dat ik verdieping van het vak wilde zoeken binnen dit specialisme. Het beter kunnen beoordelen en behandelen van gewrichten en het klinisch redeneren waarbij je verbanden legt tussen de mogelijke oorzaken en gevolgen die kunnen ontstaan binnen het lichaam, maken het vak zo mooi. Vooral dat laatste is enorm interessant omdat het telkens opnieuw een puzzel is die opgelost mag worden samen met de patiënt. Op die manier komen we samen tot de beste resultaten.

Sinds 2019 ben ik werkzaam als zelfstandige manueel therapeut binnen Sens Gezondheidszorg locatie te Hilvarenbeek. Met verschillende cursussen blijf ik mij verdiepen in het vak zodat kennis en kunde up to date blijven.

 

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de fysiotherapie

Opleidingen
2011 – 2014 Opleiding Master of Science in de Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort.
2006 – 2010 Avans Hogeschool voor Fysiotherapie te Breda  – H.B.O. Fysiotherapie
Cursussen
2022 Bovenste extremiteiten Fasciatherapie volgens Fascia Integratie Therapie
2022 Cursus Oefentherapie bij lage rugpijn vanuit evolutionair neurowetenschappelijk perspectief
2022 Cursus nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en tinnitus
2022 Workshop excentrisch flywheel training
2020 Basismodule Fasciatherapie volgens Fascia Integratie Therapie
2019 Cursus patroonherkenning: Knie
2017 Manuele therapie en de samenwerking met de bekkenfysiotherapeut
2015 Cursus Dry Needling wervelkolom
2015 Cursus Dry Needling extremiteiten