Maarten Krause

Osteopaat DO-MRO

Mijn naam is Maarten Krause. In 1990 studeerde ik af als fysiotherapeut en heb ik in diverse praktijken gewerkt, waarvan als laatste 15 jaar in een particuliere praktijk te Eindhoven met vaste dagdelen in een bejaarden- en verzorgingshuis.

Klachten hebben een oorzaak. En als de oorzaak behandeld wordt is de kans op genezing groter.

Om een antwoord hierop te vinden ben ik op basis van nieuwsgierigheid begonnen aan een 2 jarige cursus “weke delentechnieken en manipulaties” met een osteopathische achtergrond . Ik wilde meer tot de essentie van het ontstaan van klachten komen. Een cursus die me meteen aansprak en inspireerde. Uiteindelijk besloot ik nadien de gehele 5-jarige deeltijdopleiding aan de “International Academy of Osteopathie” (IAO) te gaan volgen. In juni 2007 heb ik mijn diploma behaald.

Vanaf 2007 ben ik werkzaam als osteopaat op diverse locaties.

Vooral het zoeken en behandelen naar de oorzaak van een klacht i.p.v. het lokaal bestrijden van symptomen is een manier van werken die veel beter bij mij past. Een holistische visie met een aanpak gericht op lichaam en geest. Samen met de patient zoeken naar de mogelijkheden om de weg naar de gezondheid te bevorderen en deze dan ook te behandelen.

In de praktijk zie ik zeer veel verschillende ziektebeelden. Ook werk ik veel met baby’ s en kinderen. Met name voor hen geldt: het is belangrijk geen belemmering te ondervinden in het groeien ofwel de weg naar volwassenheid(uitrijping) mag nooit stoppen.

Osteopathie is een mooie uitdaging …. Elke dag weer.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de osteopathie:

 • Alle 5 cursusmodulen van “geïntegreerde technieken” volgens methode de Bakker.  Belangrijke steekwoorden  hierin  zijn: embryologie en zijn draaiingen van structuren, uitrijping ( groeien naar de volwassenheid), de koppeling tussen het spierskelet-  en orgaansysteem . Adviezen  en huiswerkoefeningen op een niet gecompliceerde manier.
 • Manipulaties van gewrichten in relatie met osteopathie.  Daadwerkelijk manipuleren van het gewricht / structuur de vastzit en niet de gehele omgeving
 • Cranio-sacrale technieken holistisch benaderd.
 • NVO congres 2009  ( meten is weten ):  informatie rondom  onderzoeksmethoden en uitslagen ervan
 • Bonaire conventie  ( 4 dagn ) 2009 .  Aan bod  zijn gekomen aspecten rond  de psychologie van het ziek zijn. Medisch  beeldvormende technieken ( radiologie , CT  en MRI  ). Uitgelegd  aan de hand  van voorbeelden en schema’s.
 • Minimal ( short) lever Manipulation  2010: De gewrichten van de wervelkolom in relatie tot de gangbare klinische symptomen.
 • Drieluik Osteopathie bij Kinderen 2011.  bespreken van aspecten voorkomend  bij verloskundigen ,  gynaecologen en  osteopaten ( Frank de Bakker).
 • Meerdere cursussen op het gebied van Osteopathie bij Kinderen en baby’s waaronder als laatste een 2 jarige opleiding osteopathie bij baby’s en kinderen. 2013.
 • Filosofie voor de Osteopathie  2014. ( met Walter McKone  en \John Lewis  DO).  Een verdieping in het bestaan  en  verdere ontwikkeling van de osteopathie .
 • Perinatale psychologie van het  opgroeiende kind vanuit osteopathisch oogpunt  module 1 ; 2015 (3 dgn|). Spreker was Terence Dowling . Aan bod is gekomen: ontwikkeling , complicaties en de eventuele gevolgen ervan bij  baby’s en kinderen
 • Perinatale psychologie van het  opgroeiende kind vanuit osteopathisch oogpunt  module 2;  2015. Aan bod is  gekomen : de verder ontwikkeling van baby’s en kinderen , en de oorraak en gevolgen van opgelopen trauma’s  met  de behandelmogelijkheden
 • Perinatale psychologie van het  opgroeiende kind vanuit osteopathisch oogpunt  module 3; 2016. Besproken is : de mimiek  van baby’s en kinderen  met de bijbehorende psychologie en mogelijke interventies.