Lobke Denissen

Manueel therapeut MSc, fysiotherapeut, Dry needling, Kwaliteitsbeheerder

Fysiotherapeut & Manueel therapeut MSc.

Mijn naam is Lobke Denissen, ik ben in juni 2010 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. In januari 2011 ben ik gestart met de opleiding tot manueel therapeut aan de Transfergroep te Rotterdam, deze opleiding heb ik in 2014 afgerond.
De specialisatie manuele therapie interesseert me vanwege de bredere benadering en specifieke kennis om bewegingsgerelateerde problemen op te lossen van de wervelkolom en extremiteiten. Naast biomedische aspecten vind ik het belangrijk om het biopsychosociaal model met u in kaart te brengen, waarbij psychologische en sociale factoren die mede bepalend zijn voor ziekte en het genezingsproces, worden besproken. Vanuit hier kan ik de juiste instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond gedrag geven.

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de particuliere praktijk en vanaf juni 2016 zal ik als zelfstandige fysiotherapeut/manueeltherapeut MSc. werkzaam zijn bij Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek.

Andere interesses binnen het vakgebied zijn o.a.; schouderklachten, orthopedische aandoeningen, revalidatie na operatie of fracturen, (sport) blessures en myofasciale triggerpoints (dry needling).
Sinds 2015 ben ik verbonden aan het schoudernetwerk. Het schoudernetwerk bestaat uit orthopedisch chirurgen & schouderfysiotherapeuten welke zijn gespecialiseerd in de behandeling van schouderblessures en revalidatie na schouderoperaties. Het vervult een actieve rol in het waarborgen van ontwikkeling en in stand houden van up-to-date kennis en vaardigheden op het gebied van anatomie, biomechanica, diagnostiek en behandeling van aandoeningen van de schouderregio.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de fysiotherapie

  • Medical taping
  • Diverse cursussen voor schouderaandoeningen
  • Dry needling (extremiteiten, wervelkolom en hoogcervicaal/kaak)
  • Motivational interviewing
  • Cursus Kinder Manuele Therapie