Inge van der Zalm

Manueel therapeut, Fysiotherapeut

Mijn naam is Inge van der Zalm en ik woon in Hilvarenbeek. In 2014 ben ik in Breda aan de Avans Hogeschool afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een jaar gewerkt te hebben, merkte ik dat wervelkolom gerelateerde klachten mijn interesse wekten en ik hierin graag meer diepgang wilde. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT University te Amersfoort en deze studie heb ik in 2018 afgerond. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in klachten aan gewrichten, met in het bijzonder de wervelkolom. Hiernaast vind ik het ook leuk om mensen te begeleiden bij sportblessures of tijdens hun revalidatie na een operatie.

De manueel therapeut wordt vaak gezien als ‘kraker’, maar het is meer dan dat. Hoewel manipulaties zeker van meerwaarde kunnen zijn en kunnen zorgen voor snelle pijnvermindering, is dit slechts een onderdeel van de behandeling. Dit zal altijd in overleg met u gaan en er wordt ook regelmatig gekozen voor alternatieve behandelmogelijkheden. Ik vind het belangrijk om (samen met u!) op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Op die manier bestrijden we niet alleen de symptomen, maar kunnen we ook de oorzaak aanpakken en hiermee recidieven proberen te voorkomen.

Ik vind het daarnaast van belang dat mensen niet afhankelijk zijn van een fysiotherapeut en dat ze zelf controle krijgen over hun klachten. Dit hoop ik te bereiken met uitleg over de klachten, hierbij passende adviezen en oefeningen die u ook zelfstandig zal moeten uitvoeren, in combinatie met de hands-on behandeling. Ook is het mogelijk dat ik tijdens de behandeling gebruikmaak van medical tape.

Ik verdiep me graag in andere specialisaties, zowel binnen als buiten de fysiotherapie. Zodat ik weet wat zij evt. voor u kunnen betekenen en we uiteindelijk samen de beste zorg kunnen bieden.

 

 

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de fysiotherapie

Opleidingen
2015 – 2018 Master Manuele therapie – SOMT Amersfoort
2010 – 2014 Avans Hogeschool Breda – HBO Fysiotherapie
Cursussen
2022 Oefentherapie bij lage rugpijn vanuit evolutionair wetenschappelijk
2022 Manuele Therapie in samenwerking met de bekkenfysiotherapeut
2020 Get a grip on the hip: heupklachten bij (jong)volwassenen
2020 Artrosepijn: thinking beyond muscles and joints
2020 Hoofdpijn: diagnostiek en management
2020 Schouderpijn: evidence based fysiotherapie & manuele therapie
2020 Evidence based handelen bij nekpijn
2020 Een helder zicht op duizeligheidsklachten
2020 Weet wat je zegt: jouw aandeel in ziektepercepties en nocebo
2020 Bewust handelen in de (hoog)cervicale wervelkolom
2020 Begrijp de pijn: pijneducatie in de fysiotherapie
2019 Veilig en gericht cervicaal mobiliseren en manipuleren
2012 Cursus Medical Taping Concept