Ilona Boers

Manueel Therapeut, Fysiotherapeut, Fasciatherapeut

Gespecialiseeerd in onder andere; kaak, nek, tinnitus, fascie, dry needling en taping

Welkom op mijn medewerkerspagina. Met veel passie, een luisterend oor en met aandacht voor mijn patiënten werk ik sinds 2015 als fysiotherapeut in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk. Als fysiotherapeut kwam ik erachter dat we over heel veel kennis beschikken, maar dat ik behoefte had aan meer kennis over orthopedische klachten. Daarom besloot ik mijzelf te specialiseren als manueel therapeut en in 2020 studeerde ik daarin af. Door het volgen van deze opleiding heb ik mijzelf verder ontwikkeld in het beter kunnen onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom, kaak, armen en benen.

Tijdens de eerste behandeling ga ik graag samen met u op zoek naar de oorzaak van de klacht(en). Weten we de oorzaak van de klachten en de factoren die een rol spelen bij uw klachten, dan zijn de klachten gemakkelijker te verhelpen en zal een recidief waarschijnlijk te voorkomen zijn.
Om u weer zo goed mogelijk te laten functioneren is het belangrijk dat ik een beeld krijg van hetgeen u dagelijks met uw lichaam doet, en kan, en wat u zou willen kunnen doen, wat momenteel niet gaat. Door uw persoonlijke situatie en wensen te analyseren, in combinatie met de onderzoekgegevens, kan er een behandelplan op maat worden opgesteld en bepalen we het doel u graag wilt behalen met de therapie. Graag werk ik samen met u om dit behandeldoel te behalen zodat u weer optimaal kan presteren/functioneren in het dagelijks leven.

NEKKLACHTEN

Tijdens het afstuderen voor mijn manuele therapie diploma ben ik samen met mijn onderzoeksgroep op zoek gegaan naar de voorspellende waarde op het hebben van een bewegingsbeperking in de nek. Hierbij onderzocht ik of persoonsfactoren van invloed was op het hebben van een bewegingsbeperking in de nek. Geen enkele persoonsfactor hier invloed op. Doordat ik veel over nekklachten heb gelezen, gediscussieerd, er wetenschappelijk onderzoek naar heb gedaan en veel mensen met nekklachten behandeld heb kan ik nekklachten efficiënt behandelen.

KAAKKLACHTEN

Kaakklachten komen vaak voor in combinatie met nek-of hoofdpijnklachten daarom volgde ik een extra opleiding om meer te leren over het kauwstelsel, het kaakgewricht, oorsuizen en hoe dit in relatie staat tot nek- en hoofdpijnklachten.

Tinnitus (oorsuizen)

Oorsuizen komt voor bij ongeveer één op de drie Nederlanders. 25% van deze groep Nederlanders heeft klachtenvermindering door manuele therapie. Erg leuk om met deze doelgroep aan de slag te gaan omdat het behandelen van nek en kaakklachten iets is wat ik leuk vind en goed kan. Buiten de invloed vanuit de kaakgewrichten en de nek zien we ook dat tinnitus vaak voorkomt met hoofdpijn, schouderpijn en tandaandoeningen. Als uw klachten beïnvloedbaar zijn tijdens mijn onderzoek, dan is de kans groot dat uw klachten verminderen of verdwijnen. Buiten lichamelijke klachten kunnen psychische klachten ook van invloed zijn. Hierop screenen we tijdens de intake en het onderzoek.

Fasciale manuele therapie

Omdat een manueel therapeut goed de relaties tussen de ene en de andere regio kan leggen en we binnen de manuele therapie veel hebben geleerd over zenuwstructuren, gewrichten en spieren maar niet over de fascie volgde ik de Fascia Integratie Therapie cursus. Door deze cursus, het opdoen en delen van kennis met collega’s, uit de manuele, viscerale therapie en de osteopathie heb ik geleerd dat de invloed vanuit de fascie gigantisch groot is. De combinatie van deze behandelvormen zorgen voor veel meer bewegingsvrijheid, minder pijn en een prettiger functioneren voor patiënten. Tijdens mijn onderzoek en behandelingen kijk ik hierdoor niet alleen naar de pijnlijke of beperkte plek, maar leg ik juist relaties tussen de zenuwen, fascia, gewrichten en spieren tussen de lichaamsregio’s.

 

SCHOLINGEN BINNEN DE FYSIOTHERAPIE

2022                Symposium Tinnitus – het mysterie ontrafeld
2022                Motiverende gesprekstechnieken – Viaperspectief
2021                Chronische pijn cursus – Hogeschool Utrecht
2020                Master manuele therapie – Hogeschool Utrecht
2020                Fascia Integratie Therapie
2019                Introductiecursus Muskuloskeletal Utrasound – Enraf-Nonius
2018                Specialisatie mond, kaak en hals – Hogeschool Utrecht
2017                Running technique & re-education – Running Smart
2016                Functional Integrated Dry Needling For Pain Management – Human Motion
2015                Basisopleiding shockwave therapie – Fyzzio
2015                Bachelor Fysiotherapie – Avans Hogeschool Breda
2014                Basisopleiding medical taping – KT tape Benelux

Linkedin profiel: www.linkedin.com/in/manueeltherapeutilonaboers