Ester Vromans – van de Wiel

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Mijn naam is Ester Vromans- van de Wiel. In 2009 studeerde ik af als algemeen fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Al tijdens mijn studie fysiotherapie was het voor mij duidelijk dat ik de Master Pedriatric Physical Therapy zou gaan volgen. Tijdens een van mijn stages ben ik in aanraking gekomen met kinderfysiotherapie en het werken met kinderen gaf me zoveel voldoening dat die keuze voor mij niet moeilijk was. Echter vond ik het belangrijk om voor de start van deze opleiding ervaring op te doen als algemeen fysiotherapeut. Ik heb dan ook in verschillende settingen gewerkt, waaronder in de eerstelijns praktijk en in de multidisciplinaire ouderenzorg.
In juli 2016 heb ik de Master Kinderfysiotherapie succesvol afgerond.

Inmiddels ben ik al en tijdje werkzaam als kinderfysiotherapeut in de eerstelijnszorg en ga ik daarnaast als zelfstandig kinderfysiotherapeut  aan de slag binnen Sens Gezondheidszorg in Tilburg en in Loon op zand.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de kinderfysiotherapie:

  • Plagiocephalometrie: een meetmethode om de mate van schedelafplatting vast te leggen bij baby’s met een voorkeurshouding.