Ester van Oord

Fysiotherapeut (bij kaakklachten), Manueeltherapeut, Dry needling, Fasciatherapeut

Mijn naam is Ester van Oord-Schoonhoven. In 2004 ben ik met genoegen afgestuurd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda.

Na een aantal jaren in de particuliere praktijk werkzaam te zijn geweest ben ik in 2010 als Manueel Therapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Aansluitend ben ik mijn kennis gaan verbreden. Met Dry Needling en Fascia technieken.

Als Fysiotherapeut wilde ik graag sneller stappen kunnen zetten bij klachten van patiënten. Patiënten met onderliggende gewrichtsproblematiek, in armen, benen of in de rug of nek, boeken vaak mooie vooruitgang bij het inzetten van manuele technieken. Zo koos ik voor de specialisatie tot manueel therapeut.

Ook is de opleiding manueel therapie erg gericht op het verbanden leggen. Iemand komt bijvoorbeeld met knie klachten, daarbij kan de stand van de voet, heup of onderrug van grote invloed zijn op deze klachten. Als je deze problematiek meeneemt in de behandeling is de kans van slagen vaak groter. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld schouderklachten en de bewegingen in de nek, of kaakklachten en de nek.  In de manueel therapie noemen we dit keten denken. De hele keten nalopen en behandelen waar nodig vind ik erg belangrijk.

Vanuit de manueel therapie opleiding die ik heb doorlopen had ik sterk de neiging om botten en gewrichten te onderzoeken en te behandelen. Om deze blik weer te verruimen ben ik Dry Needling gaan studeren. Een technieken welke gericht is op spier problematiek en daarna ben ik fascia therapie gaan studeren welke zich richt op fascia ofwel bindweefsel.

Ik vind het belangrijk groots naar het probleem waar een patiënt mee komt te kijken. Om te proberen snel, maar vooral blijvend herstel als grootste doel voor ogen te houden.

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam als Manueel Therapeut binnen Sens Gezondheidszorg®

 

Gevolgde bij- en nascholing:

  • 2004: Fysiotherapie Avans Hogeschool te Breda
  • 2005-2006: Verschillende Schouder cursussen
  • 2007-2010: Professional Master Manueel Therapie Hogeschool Utrecht te Utrecht
  • 2011: Dry Needling extremiteiten te Domburg
  • 2012: Dry Needling Wervelkolom te Domburg
  • 2017: Problemen in Kaak Hals gebied; Minor van 6 maanden aan de Hogeschool Utrecht
  • 2018 : Dry Needling Kaak en hoog cervicaal te Domburg
  • 2018: Basismodule Fasciatherapie volgens Fascia Integratie Therapie
  • 2019: Fasciatherapie masterclass Hoofd, Nek en Kaak