Anouk Broeren

Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Handtherapeut

Ik ben Anouk Broeren, inmiddels al 10 jaar met veel plezier fysiotherapeut.

Mijn manier van behandelen kenmerkt zich door aandacht, vertrouwen, gehoord worden, eerlijkheid en  geduld. Samen zoeken naar een oplossing, ook als deze niet voor de hand ligt. Ieder mens is anders en dient anders benaderd te worden. Samenwerking met andere therapeuten staat bij mij dan ook erg hoog in het vaandel.

In 2007 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en heb ik gewerkt in diverse particuliere praktijken. In 2010 ben ik gestart met de specialisatie Manuele Lymfdrainage (Vodder) – Oedeemtherapie. Deze studie wekte mijn interesse omdat ik graag iets wilde betekenen voor de oncologische patiënt na borstkanker. Echter tijdens de opleiding ontdekte ik dat deze techniek voor een diversiteit aan klachten effectief blijkt en ben ik het steeds meer gaan integreren in mijn behandelingen. Denk hierbij aan stressgerelateerde klachten, posttraumatisch oedeem, dystrofie, reumatische aandoeningen, zenuwletsel in gezicht / armen / benen, slapeloosheid, buikklachten etc.

In 2011 ben ik gaan werken in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond en gestart met de opleiding Handtherapie. Door de nauwe samenwerking met collega’s in het handenteam en de korte lijnen met zowel chirurgen als plastisch chirurgen heb ik hier veel ervaring opgedaan en een grote diversiteit aan handletsels gezien en behandeld. Denk hierbij o.a. aan: dupuytren, triggervingers, duim- en polsklachten. Maar ook het voorkomen en behandelen van chronische pijn aan de hand, pols en elleboog, denk aan CRPS1 (dystrofie). Goede voorlichting is hierbij zeer belangrijk en een vereiste wil een behandeling slagen.

Daarnaast was ik werkzaam als klinisch therapeut op de afdeling trauma- en buikchirurgie. Hier heb ik kennis van allerhande trauma’s opgedaan en met name mensen begeleid in het eerste deel van hun herstel.

Ik heb hier 6 jaar met veel liefde en plezier gewerkt. Nu is het echter tijd om dichter bij huis aan de slag te gaan en heb ik de keus gemaakt om als zelfstandig fysiotherapeut bij Sens Gezondheidszorg Hilvarenbeek te gaan werken. Ik hoop dat ik door deze nieuwe uitdaging mijn kennis, ervaring en passie met u kan delen.

Opleidingen

2013                 NPI – Handtherapie (www.handtherapie.com)

2011                 Dr. Vodderschool Belgie / Nederland – Virginia Cool school

Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder

(zwachtelen, lymftaping en oedeemtherapie)

www.MLDV.nl

2007                 Avans Hogeschool voor Fysiotherapie te Breda  – H.B.O. Fysiotherapie

Cursussen

2019                 Dry Needling Extremiteiten – Uplands Physio Clinic

2019                 Cursus ‘In gesprek met oncologiepatienten’  – Vestalia

2018                 Fasciatherapie F.I.T.

2018                 Orfit Tapen en Spalken cursus

2017                 Masterclass Polsklachten

2014                 Cursus neopreen / thermoplast spalken

2013                 Motivational Interviewing

2010                 Cursus Triggerpoint, Pain and Muscle Tone

2008/2009      Brian Mulligan’s Concepts:

Mobilisations with movement : Cursus A/B/C

2009                 Introductie cursus Osteopathie

2007                Medical Taping Concept

2022                Basisopleiding Reattach  –  reattachacademy.com

2023                Specialisatie Reattach: W.A.R.A  en NMC