Anouk Broeren

Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Handtherapeut, Fascietherapeut, ReAttach, Dry Needling

Ik ben Anouk Broeren, inmiddels al  ruim 15 jaar met veel plezier fysiotherapeut.

Mijn manier van behandelen kenmerkt zich door aandacht, vertrouwen, gehoord worden, eerlijkheid en  geduld. Samen zoeken naar een oplossing, ook als deze niet voor de hand ligt. Ieder mens is anders en dient anders benaderd te worden. Samenwerking met andere therapeuten staat bij mij dan ook erg hoog in het vaandel.

In 2007 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en heb ik gewerkt in diverse particuliere praktijken. In 2010 ben ik gestart met de specialisatie Manuele Lymfdrainage (Vodder) – Oedeemtherapie. Deze studie wekte mijn interesse omdat ik graag iets wilde betekenen voor de oncologische patiënt na borstkanker. Echter tijdens de opleiding ontdekte ik dat deze techniek voor een diversiteit aan klachten effectief blijkt en ben ik het steeds meer gaan integreren in mijn behandelingen. Denk hierbij aan stress gerelateerde klachten, posttraumatisch oedeem, dystrofie, reumatische aandoeningen, zenuwletsel in gezicht / armen / benen, slapeloosheid, buikklachten etc.

In 2011 ben ik gaan werken in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond en gestart met de opleiding Handtherapie. Door de nauwe samenwerking met collega’s in het handenteam en de korte lijnen met zowel chirurgen als plastisch chirurgen heb ik hier veel ervaring opgedaan en een grote diversiteit aan handletsels gezien en behandeld. Denk hierbij o.a. aan: dupuytren, triggervingers, duim- en polsklachten. Maar ook het voorkomen en behandelen van chronische pijn aan de hand, pols en elleboog, denk aan CRPS1 (dystrofie). Goede voorlichting is hierbij zeer belangrijk en een vereiste wil een behandeling slagen.

Daarnaast was ik werkzaam als klinisch therapeut op de afdeling trauma- en buikchirurgie. Hier heb ik kennis van allerhande trauma’s opgedaan en met name mensen begeleid in het eerste deel van hun herstel.

Inmiddels werk ik nu geruime tijd bij Sens Gezondheidszorg in Hilvarenbeek. Sindsdien heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid met onder andere Dry Needling en Fascia Therapie, beide heel passend in mijn manier van werken waarbij een holistische benadering, het lichaam als geheel, centraal staat. Maar natuurlijk speelt ons brein ook een belangrijke rol in hoe we ons voelen, hoe we klachten en pijn ervaren en hoe we met stress omgaan. Met behulp van de verbijzondering ReAttach kan ik nu ook hierop inspelen. Bij oa klachten als overprikkeling, burn out (stress / emotie regulatie stoornissen) en chronische aandoeningen is deze kortdurende interventie zeer zinvol.

Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen, voelt u zich dan vrij om contact op te nemen, dit kan makkelijk via de mail of telefonisch. Samen kijken we dan welke behandeling voor u zinvol kan zijn.

Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme, kennis en passie met u te delen.

 

 

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de fysiotherapie

Opleidingen
2022 Basisopleiding ReAttach  –  reattachacademy.com
2013 NPI – Handtherapie (www.handtherapie.com)
2011 Dr. Vodderschool België / Nederland – Virginia Cool school
Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder
(zwachtelen, lymfetaping en oedeemtherapie)
www.MLDV.nl
2007 Avans Hogeschool voor Fysiotherapie te Breda – H.B.O. Fysiotherapie
Cursussen
2023 Specialisatie ReAttach: W.A.R.A  en NMC
2022 Traumachirurgie en fractuurbehandeling
2022 Workshop excentrisch flywheel training
2019 Dry Needling Extremiteiten
2019 Cursus ‘In gesprek met oncologiepatienten’
2018 Basismodule Fasciatherapie volgens Fascia Integratie Therapie
2018 Cursus Tapen en Spalken
2017 Masterclass Polsklachten
2014 Cursus neopreen / thermoplast spalken
2013 Motivational Interviewing
2010 Cursus Triggerpoint, Pain and Muscle Tone
2009 Introductie cursus Osteopathie
2008 – 2009 Brian Mulligan’s Concepts: Mobilisations with movement : Cursus A/B/C
2007 Medical Taping Concept
Netwerk
2022 Traumanetwerk ETZ – https://traumarevalidatie.nl/netwerk-etz/