Leefstijlcoaching Tilburg

Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching is begeleiding in het duurzaam gezonder maken van je leefstijl. De hoofdonderwerpen zijn voeding, beweging en slaap en gaat ook over andere gebieden in het dagelijks leven. Denk daarbij aan sociaal maatschappelijk participeren, bezinning of kwaliteit van leven.

De kracht van coaching is dat je zelf inzicht krijgt wat belangrijk is in jouw leven en wat daarbij ook duurzaam veranderd mag worden. Leefstijlcoaching gaat verder dan calorieën noteren of stappen tellen. Ook al kan dat wel ondersteunen in het proces.

De coach faciliteert het denk en voelproces om tot een gedegen plan te komen. Dit gebeurt met gesprekken, creatieve opdrachten, modellen, plannen uitwerken en oefeningen doen.

Stapsgewijs ga je aan je gezondheid werken. Dit kan uitdagend zijn en de coach zal dit op een positieve manier begeleiden.

Intake en vervolg sessies

Elke coachingstraject start met een intake waarin kaart wordt gebracht wat jouw hulpvraag is, hoe jouw dagelijks leven er uit ziet en hoe jouw toekomst er uit mag gaan zien. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van modellen vanuit de positieve gezondheid.

Zie link: Positieve gezondheid – Institute for Positive Health (iPH)

Aan het einde van de intake wordt een start gemaakt met het maken van een plan en wellicht kunnen daarna de eerste stappen gezet worden. De intake duurt 60 minuten. Na de intake zullen meerdere sessies volgen en deze zullen in overleg gepland worden.

De verdeling van de sessies en de duur van het traject verschilt per persoon maar het is raadzaam om de 3 – 6 weken af te spreken gedurende 4 tot 9 maanden. Tijdens de sessies worden je doelen geëvalueerd en kan je alle uitdagingen die je tegen komt bespreken met je coach. Vervolgsessies duren 45 minuten.

Leefstijlcoaching is zeer geschikt voor je als je je leefstijl positief wil veranderen maar niet goed weet waar je moeten beginnen. Heb je in het verleden al veel geprobeerd qua diëten, sporten en meer ontspannen maar lukt het je niet om het vol te houden en/of door te zetten? Ook kan een leefstijlcoach je ondersteunen met het kiezen van de juiste opties en strategie.

Waarmee kan je terecht bij een leefstijlcoach?

Je kan bij een leefstijlcoach terecht met vragen rondom je welzijn en je gezondheid. Juist als je op een laagdrempelige manier aan je gezondheid wil werken, dan is deze vorm van coaching zeer passend. Hieronder staan een aantal voorbeelden van vragen en doelen:

Leefstijlcoach Tilburg

 • Verlies van kilo’s (bij een BMI van 25-30)
 • Beter slapen en meer balans ervaren in het dagelijks leven
 • Gezond leren eten en dat ervaren bij sporten
 • Tevreden leren zijn over eigen lichaam
 • Meer balans ervaren in gezondheid
 • Meer willen bewegen en/of sporten

Loop je meer risico’s wat betreft systeemaandoeningen (bijv. diabetes, reuma) of klachten aan hart of longen? Dan ben je ook van harte welkom.

Kosten

 • Intake van 60 minuten: 75 euro
 • Vervolgsessies van 45 minuten: 58 euro
 • Pakketprijzen:
  • Intake + 3 sessies: 219 euro
  • Intake + 5 sessies: 329 euro

Vergoeding

Leefstijlcoaching wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

Je coach

Eveline Bosselaar is naast leefstijlcoach ook psychosomatisch werkend fysiotherapeut. Ze is ook opgeleid als docent yoga en docent dansexpressie. Haar begeleiding kenmerkt zich als praktisch, doelgericht, positief en creatief.

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK?

Mocht u vragen hebben over specifieke klachten of een afspraak willen maken met een dry needling therapeut, dan kunt u contact met ons opnemen.