Hooikoorts en Medical Taping

Hooikoorts en Medical Taping Hooikoorts en Medical Taping

Heeft u in het voorjaar ook altijd last van hooikoortsklachten? Een loopneus, verstopte neus, jeukend gehemelte, veel niezen, brandende en of tranende ogen en een droge hoest. Allemaal klachten die aanwezig kunnen zijn bij hooikoorts. Het lijkt dan ook logisch dat mensen die last hebben van hooikoorts vaak ook klagen over vermoeidheid en het gevoel van ziek zijn. Het hele lijf lijkt in de hooikoorts periode van slag.

Medical Taping kan hierbij de uitkomst zijn!

Waarom Medical Taping Concept bij hooikoorts?
Een van de belangrijkste gevolgen van hooikoorts is dat het longweefsel (pleurae) geïrriteerd raakt. Dit geïrriteerde weefsel zorgt voor een prikkeling van het zenuwstelsel (viscerosomatische reflex).
Deze zenuwen hebben een verloop (afferente prikkel) naar een bepaald deel van de ruggengraat (segmentale innervatie). Daarom reageren de bindweefsels rond dit deel van de rug. Op dit bindweefsel heeft de Medical Taping zijn invloed.
Wanneer we namelijk het bindweefsel in dit deel van de rug middels taping 24uur per dag dempen (inhiberen) zullen ook de longen daar positief op reageren (efferente prikkel).

Daarnaast zullen de hulpademhalingsspieren bij overmatig hoesten en niezen gespannen (hypertoon) raken. Doordat deze spieren continu gespannen zijn, zullen ze het hele longsysteem op spanning zetten. Het longweefsel dat al geïrriteerd is door de hooikoorts zal nu ook door deze spanning moeilijk herstellen. Op een van deze hulpademhalingsspieren zullen we daarom ook een tape aanbrengen.
We noemen deze spier de musculus pectoralis major.

Wie bij Sens Gezondheidszorg kan helpen?

Een aantal fysiotherapeuten bij Sens maakt in de praktijk gebruik van het Medical Taping Concept. Zij kunnen u helpen bij de behandeling van hooikoorts en Medical Taping.
Hier ziet u per locatie wie de tape aan kan brengen:

Loon op Zand:
Ruben van Loon
Floor Goossens
Ester Vromans- van de Wiel

Hilvarenbeek:
Lobke Denissen
Maarten van den Broek
Harm aan het Rot

Tilburg:

Ilona Boers

Madhu Zeeuwen
Cora Wiersma
Ester van Oord

 

Bron: https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/