Onderzoek

Osteopathisch onderzoek

Behandelruimte Sens Gezondheidszorg

 Aan een osteopathische behandeling gaat een uitgebreid onderzoek vooraf. Dit bestaat uit een vraaggesprek over o.a. de ziektegeschiedenis, operaties, ongevallen en leefgewoonten. Vervolgens wordt tijdens een lichamelijk onderzoek aan de hand van diverse klinische testen onderzocht waar de klachten vandaan komen en wat de onderliggende oorzaak hiervan is.

Hierbij wordt het lichaam dat functioneel onderverdeeld kan worden in drie lichaamssystemen nauwkeurig onderzocht. Dit zijn het pariëtale systeem (wervelkolom en overige spier- en gewrichtsstelsel), het viscerale systeem (gerelateerd aan de ingewanden) en het craniosacrale systeem (gerelateerd aan het zenuwstelsel).

Indien aanvullende medische diagnostiek gewenst is, dan zullen we contact leggen met uw huisarts of behandelend specialist. Bij het lichamelijk onderzoek worden alle lichaamsweefsels getest op beweeglijkheid. De osteopaat doet dit op een rustige wijze met behulp van zijn handen.

Osteopathie is bedoeld voor de behandeling van diverse klachten bij baby’s, kinderen en volwassenen en ook specifiek voor klachten die gerelateerd zijn aan sport.

Osteopathie onderzoek: Wetenschappelijke onderbouwing

Het positieve effect van osteopathie op de gezondheid wordt in toenemende mate door wetenschappelijk onderzoek ondersteund en bewezen.

_______________________________________

Osteopathie bij Sens Gezondheidszorg te Kaatsheuvel, Tilburg, Breda en Goirle.

Mocht u vragen hebben over specifieke klachten of een afspraak willen maken, neemt u dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier, telefonisch of per e-mail. Ga naar de pagina Osteopathie en klik op de gewenste locatie voor  de juiste contactgegevens.