Stephanie Naudts

Osteopaat DO-MRO, BSc Osteopathy

Mijn naam is Stephanie Naudts, ik ben in juni 2010 afgestudeerd als Osteopate aan ‘The International Academy of Osteopathy’ te Gent (België) met een ‘Bachelor of Science with honours in Osteopathy’.

Na mijn Middelbare studies Wetenschappen-Talen in 2006 afgerond te hebben wou ik mij verder ontplooien in de wetenschappelijke of medische sector, welke beiden een enorm aanbod aan verschillende studiemogelijkheden bood.

Als kind had ik met mijn nek- en rugklachten veel baat gehad bij een Osteopaat. Toen ik een aantal jaar later naar een opendeurdag ging over Osteopathie, wist ik meteen dat ik dit later als beroep zou willen uitoefenen. Dit heb ik mij nooit beklaagd, aangezien ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in wat er schuil gaat in het menselijke lichaam en wat de samenhang is tussen al onze verschillende organen en weefsels. Het werken als Osteopaat is dan ook een zeer boeiende uitdaging die me veel voldoening geeft. Ik behandel mensen van alle leeftijden met allerlei verschillende klachten.

Na mijn studies heb ik mijn eigen praktijk opgestart in België. Ook heb ik vaak collega’s (ook in Nederland) vervangen waardoor ik veel ervaring heb kunnen opdoen. Wat mij vooral opviel in Nederland, was de goeie samenwerking tussen verschillende medische disciplines, die vaak geconcentreerd zijn binnen hetzelfde gezondheidscentrum. Dit is iets wat je in België bijna niet vindt. Vandaar dat ik graag in Nederland werk omdat mensen hier beter geholpen en doorverwezen worden voor hun verschillende problemen.

Vaak krijgen mensen als klassieke behandeling medicatie toegediend om hun symptomen te maskeren, maar hierbij wordt echter niet de oorzaak van hun probleem aangepakt. Via Osteopathie onderzoekt men de oorzaak van al deze klachten en tracht men deze op een zachte wijze te behandelen met behulp van verschillende manuele technieken. Ook baby’s en jonge kinderen kunnen met Osteopathie goed geholpen worden. Vaak voorkomende klachten hierbij zijn de typische huilbaby’s, slaapstoornissen, refluxklachten, voorkeurshoudingen, scheefstand van het hoofdje, spijsverteringsproblemen, concentratiestoornissen, coördinatiestoornissen enzovoort… Hierbij biedt Osteopathie tal van mogelijkheden omdat het lichaam in zijn totaliteit onderzocht en behandeld wordt.

Gevolgde nascholing en specialisaties binnen de osteopathie:

  • Osteopathie in de pediatrische geneeskunde (kinderosteopathie), diverse cursussen.
  • Enkele modules osteopathie in de sport.
  • Diverse seminaries en lezingen over darmen en immuniteit.
  • Leer- en gedragsstoornissen bij kinderen en bindweefselrelaties.
  • Osteopathie in de sport: Applied Kinesiology als diagnostisch tool Dr. Shafer Joseph DC.
  • Medische basiskennis
  • Endocrinologie (behandeling van hormoongerelateerde klachten)