Jacqueline Blokker

Craniosacraal therapeut, Visceraal therapeut

Mijn naam is Jacqueline Blokker, ik heb mijn opleiding fysiotherapie in Utrecht gevolgd en afgerond in 2001. Hierna heb ik de opleiding tot Craniosacraal therapeut en de opleiding tot Visceraal therapeut, gevolgd en afgerond aan het Upledger / Barral Instituut. Tevens heb ik in 2008 de opleiding voor Psychosomatische fysiotherapie afgerond aan het IPT in Amsterdam.

In mijn loopbaan als algemeen fysiotherapeut heb ik gewerkt in zowel een revalidatiecentrum als in verschillende praktijken. In het buitenland kwam ik in aanraking met viscerale therapie en was meteen gefascineerd door de zachte behandelwijze en de zeer goede effecten.

Voor mij was het een logische stap om mij daarna verder te specialiseren in  de craniosacraal therapie.

Deze opleiding sloot zeer goed aan bij de reeds opgedane coachings- en psychosomatische behandeltechnieken die ik als psychosomatisch fysiotherapeut al gebruikte. Door alle bovengenoemde therapieën te integreren in mijn benaderingswijze van de cliënt, geeft mij dit de mogelijkheid om de lichamelijke en de emotionele stoornissen optimaal te onderzoeken, te behandelen en deze aan de cliënt bewust te maken.

De craniosacraal therapie zorgt hierin voor een zeer waardevolle verdieping van de emotionele achterliggende processen en oorzakelijke factoren. Middels specifieke technieken kan hier meer inzicht, kennis en bewustwording in worden verkregen en kan de oorzaak van de klachten effectief aangepakt worden.

Klik op de link voor meer informatie over craniosacraal therapie, of lees verder op onze site.

 

Ik ben als Craniosacraal Therapeut aangesloten bij het LVNT en het RBCZ.